Kun je gronden op een hoge verdieping?

Jazeker kan dat :-) Of je nu op de eerste, vierde of honderd-en-eerste verdieping woont, gronden is altijd mogelijk.

Kijk de video (3:23 min) of lees het transcript hieronder:

Link naar mijn grondingsmeditatie: https://irenelangeveld.nl/grondingsmeditatie/

En de aarde-meditatie (een alternatieve manier om te gronden):
https://irenelangeveld.nl/aarde-meditatie-geleide-meditatie/

Lees je liever dan dat je de video bekijkt, dan is hier de tekst voor je:

Video Transcript:

Kun je gronden of aarden als je op een hoge verdieping zit?

Dat is een vraag die ik heel vaak krijg en in deze video ga ik je mijn antwoord geven.

Mijn naam is Irene Langeveld en ik schrijf en praat heel veel over het beland van gronden, vooral als je hoogsensitief of hooggevoelig bent. Er staat een gratis grondingsmeditatie op mijn website die ontzettend populair is.

Deze vraag over je locatie en de invloed daarvan op je gronding krijg ik heel vaak.

Nu is het zo dat ik zelf op de vierde verdieping woon. Dus als je niet zou kunnen gronden als je hoger woont, dan zou ik echt een enorm probleem hebben. Dus het kan!

De aller makkelijkste manier om te gronden is om met je blote voeten op het gras, op het zand, in de natuur ergens te gaan staan en dan je verbinding met de aarde te voelen.

Dat wil niet zeggen dat het niet kan als je binnen bent of als je hoger bent. Als je binnen bent in huis met je schoenen aan is het iets lastiger. En als je binnen bent en je bent op een hogere verdieping, dan kan het soms nog iets lastiger aanvoelen. Maar het kan wel, en je kunt uiteindelijk net zo goed gegrond zijn als wanneer je met je blote voeten in het gras had gestaan.

Praktisch: Hoe doe je dat, gronden op een hoge verdieping?

Wat ik doe is: ik negeer in mijn hoofd volledig het feit dat ik op de vierde verdieping zit. Als ik mezelf grond, dat begint met bewust zijn van mijn lichaam, en daarna de verbinding met de aarde visualiseren via koorden, buizen, boomwortels, lichtstralen, wat je ook maar wilt.

Het gaat erom dat je een verbinding maakt tussen je voetzolen en de aarde en je basischakra bij je stuitje en de aarde. Maar energie is multidimensionaal, dus wat je kunt doen is gewoon net doen alsof de aarde begint onder je voeten en dat is hoe ik mezelf grond.

Ik ga niet mezelf voorstellen dat mijn grondingskoorden helemaal door het huis van de onderburen en de buren daaronder en de buren daaronder en dan door de kelder gaan, de aarde in. Veel te ingewikkeld! Dan gaat mijn hoofd in de weg zitten en dat maakt het niet makkelijker.

Ik doe gewoon net alsof onder mijn voeten de aarde – de planeet – begint. Dus mijn grondingskoorden gaan vanuit mijn voeten gelijk de aarde in. En zoals ik al zei, energie is multidimensionaal, dus energetisch maakt het niet uit. Het kan wat meer moeite kosten om jezelf te gronden als je hoger bent, maar het kan wel degelijk, en dit is een manier waarop je dat kunt doen.

Dat wilde ik met je delen voor vandaag. Heb je daar meer vragen over, dan kun je een reactie achterlaten onder deze video en dan kom ik zo snel mogelijk daarop bij je terug.

Dankjewel en tot een volgende keer. En vergeet niet mijn grondingsmeditatie te beluisteren als je dat nog niet gedaan hebt. Ik zal een link hieronder achterlaten.

https://irenelangeveld.nl/grondingsmeditatie/

https://irenelangeveld.nl/aarde-meditatie-geleide-meditatie/

 

Blog button facebook

blog bio NL 2

[hr]