Nieuw! Podcast: HSP Binnenwereld - Omgaan met Emoties en Gedachten

Individuele Begeleiding

Sta jij op een kruispunt in je leven?

Wil je graag dingen veranderen en kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken?

Wil je graag persoonlijke begeleiding bij je hooggevoeligheid?

Of loop je steeds tegen dezelfde patronen aan en wil je daar graag verandering in brengen?

Dan is individuele begeleiding misschien wel iets voor jou!

Het individuele begeleidingstraject is de meest intensieve en persoonlijke manier waarop ik je kan helpen.

Dit begeleidingstraject bestaat uit een serie persoonlijke sessies (online, telefonisch of in Leiden) en is helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt.

We werken elke sessie met een combinatie van praktische tips, inzichten en geleide meditaties (die in dit geval helemaal op maat zijn gemaakt voor jou!).

We starten altijd met een gratis telefonische kennismaking om te kijken of het iets voor je is, en of we allebei een ‘JA’ voelen. (Onderaan deze pagina kun je je gratis kennismakingsgesprek reserveren).

Liever luisteren? Hier leg ik uit hoe de sessies in hun werk gaan

met Irene Langeveld

Hoi en welkom! Mijn naam is Irene Langeveld en ik geef deze begeleidingssessies met meditaties sinds 2012.

Het is elke keer weer prachtig om te zien hoe mensen helderheid krijgen en met steeds meer liefde en zachtheid naar zichzelf en hun patronen, angsten en emoties kunnen kijken.

Ik maak in mijn sessies gebruik van persoonlijke meditaties: een meditatie die speciaal voor jou op dat moment tot stand komt. Met dat wat jij nodig hebt, aangepast op jouw behoeften en situatie.

Samen gaan we kijken wat jou op dit moment helpt om verder te komen. Elke keer weer een mooie ontdekkingsreis!

Wanneer is het begeleidingstraject iets voor jou?

Eigenlijk kun je (wanneer je bereid bent om naar jezelf te kijken) met vrijwel elke vraag op mentaal/emotioneel gebied bij mij terecht.

Of het nu gaat over specifieke uitdagingen rondom hooggevoeligheid, het omgaan met specifieke emoties of triggers of het veranderen van denk- of gedragspatronen die je in de weg zitten.

Wel is het natuurlijk handig als je weet dat mijn meditaties met jou resoneren, aangezien ongeveer de helft van elke sessie bestaat uit een geleide meditatie :-) Wil je mijn gratis meditaties eerst uitproberen, klik dan hier.

 

Het begeleidingstraject is geschikt voor je als je bijvoorbeeld:

 

 • Steviger in jezelf wilt staan
 • Op zoek bent naar helderheid
 • Op een kruispunt staat en niet weet welke kant je op wilt
 • Of als je wél weet wat je wilt maar nog angsten of andere blokkades ervaart die je tegenhouden om echt je hart te volgen
 • Als je graag liefdevol wilt werken met patronen, blokkades of emoties die je in de weg zitten
 • Als je hoogsensitiviteit je tegenhoudt om te doen wat je echt graag wilt
 • Als je het gevoel hebt dat je jezelf bent kwijtgeraakt door je gevoeligheid en/of dat wat er gebeurd is in je leven
 • Als je graag je intuitie wilt verdiepen en keuzes wilt maken die bij jou passen zodat je je leven kunt leven op jouw manier
 • Als je graag dieper wilt verbinden met jezelf, je hart, je essentie en het grotere geheel waar je deel van uitmaakt

 

Een paar veelvoorkomende thema’s:

dreamstime_m_44472348small

Nieuwe keuzes maken en de blokkades die je daarbij tegenkomt

Ik begeleid veel mensen die op een kruispunt staan in hun leven.

Bijvoorbeeld na een (bijna) burnout of tijdens een fase waarin alles in je leven aan het veranderen is. Juist dan is het fijn om begeleiding te krijgen. Om weer terug te komen bij jezelf en wat voor jou belangrijk is: wat heb jij nodig en waar word jij blij van? En hoe kun je dat meer in je leven gaan brengen?

In de sessies kun je meer helderheid krijgen over wat je wilt en wat je nodig hebt om die nieuwe keuzes te kunnen maken.

Herhalende patronen aanpakken

Het kan ook zijn dat je in jezelf steeds weer hetzelfde patroon herkent waar je graag iets aan zou willen veranderen.

Bijvoorbeeld: niet goed tegen kritiek kunnen, te hard voor jezelf zijn (perfectionisme), problemen in de communicatie met anderen, emoties die je niet kunt plaatsen, het gevoel dat je jezelf onbewust saboteert, etc.

In de sessies kunnen we naar deze herhalende patronen kijken om te zien wat er nodig is om ze te veranderen of de lading ervan af te halen.

Begeleiding hooggevoeligheid

Soms ligt de focus in de sessies op wat ik energie management noem: leren om zo met je energie te werken dat je niet meer leegloopt en dat je energie overhoudt voor dat wat belangrijk is. Zodat je helder je grenzen kunt voelen én kunt communiceren en dat je gaat staan voor wie je bent.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding met je hooggevoeligheid, dan raad ik aan het 1-op-1 begeleidingstraject te combineren met de online cursus Thuiskomen in Jezelf – Omgaan met Hooggevoeligheid. Zo haal je het meeste uit de sessies.

“Ik heb de sessies als heel veilig, open, vertrouwd en plezierig ervaren. Je zuivere en heldere en duidelijke manier van werken vind ik heel fijn. Met zachtheid en pit. 

Na iedere sessie heb ik mij heler gevoeld. Ik voel meer zelfacceptatie en lichtheid…vrolijkheid. Schaduw en licht zijn minder afgescheiden. De criticus lijkt milder gestemd. 

Je bent zo prachtig in staat om tot de kern te komen door je vraagstelling en in je begeleiding van je meditatie. Me naar een plek te begeleiden waar het op dat moment voor mij over gaat . Het helder te krijgen. Super fijn!”

Monique

“Ik kan nu beter bij mezelf blijven en voel beter aan wat ik nodig heb. Het heeft de weg naar mijn hart geopend. Ik ben niet meer bang om een confrontatie aan te gaan omdat ik bij mezelf kan blijven en voor mezelf durf te gaan staan. Natuurlijk raken dingen me nog steeds en kan ik van slag zijn, maar ik kan het makkelijker van me af schudden en bij de ander laten.

Irene komt heel snel tot de kern waardoor je de diepte in kunt duiken. Het werkt nog lang door waardoor je na een paar maanden inziet dat je weer positief gegroeid bent. Het mooie is ook dat je het zelf doet wat juist heel waardevol is. Heel krachtig en universeel. Een cadeau aan jezelf!”

Suzanne

Uit de praktijk:

Ik heb in de loop der tijd vele mensen begeleid. De vragen waar mensen mee komen zijn deels veranderd en deels hetzelfde gebleven. Dit is een selectie van onderwerpen waar ik de afgelopen tijd met klanten aan gewerkt heb:

 

 • bij jezelf blijven in gesprekken met anderen
 • hoe je je meer verbonden kunt voelen met het grotere geheel
 • de ‘lading‘ van situaties afhalen die veel emotie of spanning oproepen, waardoor je minder getriggerd wordt en meer ontspannen met die situaties om kunt gaan
 • met liefde ipv oordelen naar jezelf kijken: zelfacceptatie, en daardoor beter met kritiek om kunnen gaan
 • loslaten van hoe het leven ‘had kunnen zijn’ en openen naar wat er nu is
 • omgaan met gevoelens van eenzaamheid, je niet gehoord of niet begrepen voelen
 • onderzoeken waarom je leegloopt op een bepaalde situatie en wat je daaraan kunt doen, met liefde voor jezelf en de andere betrokkenen
 • oude overtuigingen, patronen, blokkades, spanningen en/of emoties onderzoeken en loslaten, zodat meer ontspanning en zelfvertrouwen ontstaat
 • onderzoeken wat je op diep niveau nodig hebt om te kunnen ontspannen
“Door de sessies ervaar ik meer rust, vertrouwen, luchtigheid en ontspanning. Ik voel me comfortabeler, accepteer mezelf meer. De sessies waren heel fijn, met humor en heldere inzichten. Ik voelde me in goede handen en het heeft me erg geholpen. Dankjewel!​”

“Ik heb geleerd hoe het voelt om vanuit mijn hart te leven. Daar kan ik intens gelukkig van worden. Ik voel me nu opgeruimd en heb het vertrouwen dat het me zelf gaat lukken met alle tools die ik van je heb mogen ontvangen, met meer rust en zelfvertrouwen.”
Suzan

“Ik wilde graag leren om bij mezelf te blijven, niet te gaan ‘wiebelen’ als ik een keuze heb gemaakt of mezelf verliezen in mijn gedachten. Alles wat je me hebt laten zien en wat je me hebt uitgelegd kan ik gebruiken waardoor oude patronen nu écht losser zijn. Je hebt me laten voelen, laten zien én een duidelijke uitleg gegeven waardoor het voor mij een compleet pakket was waar ik echt iets mee kon.”

Resultaten HSP Coaching

Dit zijn enkele voorbeelden van resultaten die ik gedurende de jaren gezien heb in het begeleidingstraject:

 • Jezelf beter begrijpen
 • Rust in oude patronen brengen, waardoor ontspanning en nieuwe manieren ontstaan om met bepaalde situaties om te gaan (de lading is eraf, je wordt minder geraakt door oude triggers)
 • Ontdekken wat je écht wilt, welke stappen daarvoor nodig zijn en die stappen dan ook daadwerkelijk te zetten
 • Echt goed gronden en goed in je lichaam zitten
 • Je intuitie verdiepen en kunnen inzetten in je baan of eigen bedrijf
 • Je eigen innerlijke rust kunnen vinden/behouden in stressvolle situaties
 • Op een nieuwe manier met je sensitiviteit omgaan zodat je meer energie hebt en meer van het leven kunt genieten.
 • Weten wat je kunt doen als je uit balans bent, getriggerd wordt of met intense emoties te maken krijgt
 • Een dieper, liefdevoller contact met jezelf en je innerlijk kind

Vrijwel iedereen ervaart na afloop meer rust, zelfvertrouwen, acceptatie en zachtheid voor zichzelf.

“Ik stond op een soort kruispunt in mijn leven en ik heb mijn richting gevonden. Ik weet nu waar mijn persoonlijke kracht ligt en vandaar uit kan ik nu keuzes maken. Mensen om me heen vinden me heel erg veranderd, veel stabieler en steviger.”
Maria

“Ik heb de sessies als erg prettig ervaren. Door de fijne energie en de open houding van Irene voelde ik me bij de kennismaking meteen al op mijn gemak.

Ik heb nieuwe inzichten gekregen met betrekking tot negatieve gevoelens/overtuigingen en angsten. Door deze te benoemen en er te laten zijn kon ik mijn aandacht en liefde er aan geven en heb ik ze op die manier kunnen transformeren.

Ik vind het heel fijn om met je gewerkt te hebben, ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen met betrekking tot mijn angsten en hoe daar mee om te gaan. Maar ook ben ik weer een stuk dichter bij mezelf gekomen en durf ik me nóg meer te laten zien!”

Mykel

Hoe zien de sessies eruit?

Omdat het begeleidingstraject helemaal 1 op 1 is kunnen we de sessies inrichten naar waar jij behoefte aan hebt. De sessies volgen een min of meer vaste structuur:

Deel 1: Inzicht, helderheid en praktische tips

Jij kiest aan het begin van elke sessie een onderwerp waar je aan wilt werken. Bijvoorbeeld een situatie op je werk of thuis die niet lekker loopt, een gevoel dat je niet kunt plaatsen of spanningen of blokkades die je ervaart in bepaalde situaties. Of misschien herken je een bepaald herhalend patroon bij jezelf en wil je daar graag verandering in brengen.

In een sessie kijken we dan naar alle kanten van die situatie, blokkade, angst of gevoel. Wat zou je willen? Wat geeft het je als het zou veranderen? Maar ook: waarom is het er? Wat zou er gebeuren als je zou loslaten? Het eerste deel van de sessie gaat over ​inzicht​ krijgen in jezelf en in de situatie.

Daarnaast geef ik je praktische tips om beter om te kunnen gaan met dat wat er speelt. En uiteraard is er alle ruimte voor jouw vragen!

Deel 2: Meditatie op maat

In het tweede deel van de sessie leid ik je door een persoonlijke meditatie, speciaal op maat gemaakt voor jou.

Soms zal ik je tijdens de meditatie een paar vragen stellen zodat ik je stap voor stap door het proces kan leiden. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen verbinden met je innerlijk kind, met vastgeraakte emoties of werken met energetische blokkades in je lichaam.

Dit deel van de sessie gaat over voelen, ontspannen, liefdevol onderzoeken, deuren openen wanneer die klaar zijn om open te gaan. Altijd zonder forceren, en altijd met zachtheid en begrip voor jezelf en alle patronen, angsten en gevoelens die je in je draagt.

Elke sessie en meditatie is anders en helemaal op jou afgestemd. Juist daarom is dit werk zo diepgaand en waardevol.

Nu ik gecertificeerd Clarity Trainer ben, kunnen we in dit deel van de sessie ook een Clarity oefening doen om bijvoorbeeld contact te maken met je innerlijk kind, een oude herinnering te transformeren of de lading van een recente situatie af te halen. We doen dat wat voor jou op dat moment het meest passend is en je het meeste kan geven.

In de volgende sessie blikken we terug en werken we verder aan dat wat je nog dwars zit, of snijden we een ander onderwerp aan waar je graag verandering, inzicht of ontspanning in zou willen brengen.

“Ik heb de sessies als heel fijn ervaren: ik voelde me gelijk bij je op m’n gemak. Je gaat heel zacht en begripvol te werk en oordeelt niet, dat maakte dat ik me veilig voelde om me open te stellen. Je aanpak past helemaal bij mij en was precies wat ik nodig had om de laatste stappen te zetten in mijn innerlijk groeiproces. Natuurlijk zijn er nog genoeg stappen te zetten, maar ben nu een heel eind op weg in een richting die heel fijn voelt!”

Tessa

“Er is zoveel veranderd sinds de sessies: Er is rust gekomen in mijn hoofd!!! Ik voel me zekerder en weerbaarder. Ik begrijp mijn gevoeligheid beter. Ik kan mijn grenzen beter aangeven. Ik durf mijn kwaliteiten te geloven, te koesteren en ze aan de buitenwereld te laten zien. Ik heb inzicht gekregen over iemand die ik herkende uit andere levens en hoe dat contact mij in dit leven verwarde, in een sessie heb ik dit kunnen ontwarren en loslaten. Super!”
Christien

Praktisch: hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

In principe doen we een serie van minimaal 3 sessies. Voor veel mensen is dit voldoende. Daarna kun je eventueel verlengen met losse sessies of nogmaals een serie van drie.

De sessies vinden plaats via online videobellen of in mijn praktijkruimte in Leiden.

Ik gebruik voor videobellen het programma WeSeeDo. Dit programma voldoet aan alle Nederlandse en Europese privacy regels. Je ontvangt van mij een link voor het gesprek en je hoeft niets te installeren. Makkelijk en veilig!

Allereerst doen we een gratis telefonisch kennismakingsgesprek om te kijken wat je graag zou willen en of dit begeleidingstraject op dit moment bij jou past.

Voelen we allebei een JA, dan ontvang je:

 • 3 Persoonlijke sessies van 60 minuten, online of in Leiden
 • Begeleiding via email tussen de sessies door

De prijs voor het begeleidingstraject van 3 sessies is €295 (of 3 maandelijkse termijnen van €100).

Dit is het tarief voor particulieren en is inclusief 21% BTW. Voor bedrijven geldt het bedrag €295 exclusief BTW (voor dit tarief ontvang je een factuur).

Wil je meedoen?

Plan dan hieronder vrijblijvend je gratis kennismakingsgesprek in. Na afloop van dit gesprek kijken we of het begeleidingstraject bij jouw wensen en situatie past!

Door deelname aan het begeleidingstraject ga je akkoord met de voorwaarden. Deze kun je hier vinden.

Meer reacties van mensen die het begeleidingstraject gevolgd hebben:

“Ik wilde graag leren om mijn eigen ruimte in te nemen, mijn grenzen beter te bewaken en minder overdonderd worden door externe prikkels. Door de sessies van het begeleidingstraject ben ik me bewuster geworden van de energetische wereld om me heen en effecten van anderen op mij. Ik voel het direct wanneer ik buiten mezelf treedt en intap op mijn omgeving.

Ik heb veel meer eigenliefde, ben milder voor mezelf en heb meer zelfvertrouwen gekregen.Ik zit meer in mijn lijf (tintelende onderbenen!) en voor het eerst ooit heb ik het gevoel ervaren wat het is om te gronden. Ik durf meer te vertouwen op mijn intuitie. Het heeft mijn leven echt ontzettend veranderd.”

Elise

“Lieve Irene, Dankjewel! Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet om na de online cursus, het begeleidingstraject te doen bij jou. De sessies waren steeds weer raak en effectief. Elke sessie begeleide je me om nog dichter bij mijn oorspronkelijke liefdevolle zelf te komen. Het heeft me zoveel gegeven. En het blijft doorwerken. Woorden die in mij opkomen zijn: Eenvoud. Helder. Transformator :) Op een eenvoudige manier raakte je elke keer de kern van een probleem/blokkade in mij en leerde mij om dit zelf op een diep niveau te veranderen.”
Christien

“Irene oordeelt niet en vult niet in. Ze is aandachtig aanwezig en laat jou jezelf ont-dekken. Een mooier en waardevoller cadeau had ik mezelf afgelopen jaar niet kunnen geven.”
Mirjam

“Voor mij is Irene licht, puur en heel gewoon. Ik voelde me direkt op mijn gemak. Tijdens de sessies, die ik heb ervaren gaf zij door wat ik nodig had. Ik ontving wat voor mij gepast was op dat moment en waar ik dus veel aan had. Ik heb ook antwoord gekregen op vragen die ik niet eens uitgesproken had, maar die wel heel essentieel waren voor mij! Een fijne ervaring, die me veel gebracht heeft!”
Irma

“Het mooie aan de sessies bij jou is dat de meditaties ter plekke aan jou doorgegeven worden. Hierdoor is het maatwerk van de eerste orde! De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de sessies hebben grote indruk op mij gemaakt en zijn diep in mijn hart verankerd. Zij hebben mij laten ervaren wie ik in essentie echt ben en wat mijn mogelijkheden zijn. Hierin hebben de ervaringen mijn verwachting dusdanig overtroffen, dat ik mijn nieuwe gevoelens niet eens met woorden kan uitdrukken. Als ik toch een poging doe voel ik me groter, krachtiger, heel erg licht. Ik voel mij een completer lichtwezen!”
Arlette

Interesse? Plan nu gratis & vrijblijvend je kennismakingsgesprek: