Over mij: mijn achtergrond en drijfveren

Mijn naam is Irene Langeveld._MG_8349

Ik help sensitieve & spiritueel geinteresseerde mensen om:

 • beter om te gaan met hun sensitiviteit
 • te leren vertrouwen op hun intuitie
 • te leven vanuit hun hart.

Leven vanuit je hart is de rode draad in mijn leven en in mijn werk.

Ik ken de uitdagingen van mensen die (extreem) gevoelig zijn.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om je hart te volgen, én hoe waardevol het is als je het tóch doet.

Ik heb de transformatie ervaren die je overkomt wanneer je echt verbindt met wie je werkelijk bent.

Gezien in:

Mijn achtergrond: de combinatie van hoofd en hart

Als afgestudeerd orthopedagoog aan de universiteit Leiden (Education & Child Studies) en met talloze opleidingen in spiritualiteit en energiewerk ben ik inmiddels goed geoefend in het balanceren en laten samenwerken van hoofd & hart, denken & intuitie.

Mijn werk is een combinatie van intuitie, afstemmen en de kennis die ik heb opgedaan, o.a.:

 • Master Education & Child Studies aan de Universiteit Leiden (afgestudeerd als orthopedagoog met specialisatie leerproblemen)
 • 9 jaar ervaring in de reguliere en antroposofische kinderopvang
 • 9 jaar dagelijkse meditatiebeoefening
 • 3 jaar Light Master Training van Steve Rother
 • Spirituele Psychologie, Spirituele Communicatie, Pijnappelklier Activatie en andere cursussen van Lightworker
 • Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) Training
 • Soul Body Fusion training van Jonette Crowley
 • Workshops van o.a. Lee Harris, Geoff Hoppe (Crimson Circle), Jim Self (Mastering Alchemy), Pepper Lewis
 • EMF Balancing Technique training en iPhoenix training van Peggy Phoenix Dubro
 • Training in het Clarity Proces van Jeru Kabbal.

In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk, naast mijn werk in de kinderopvang.

Sinds begin 2015 ben ik fulltime ondernemer en richt ik me helemaal op dat wat je op deze site vindt.

Ik schrijf artikelen voor websites in binnen- en buitenland en ben vast auteur geweest bij Nieuwetijdskind Magazine en Vrouw & Passie. Daarnaast werk ik regelmatig samen met Luz van der Schoot van Commit Happiness en het Gelukkig van Binnenuit Festival.

In 2017 is in de Happinez een artikel verschenen over mij en een aantal van mijn zzp-collega’s, getiteld: ‘Girl Goeroes – de nieuwe spirituele rolmodellen’.

“Irene is een zeldzame combinatie van jonge leeftijd en diepe wijsheid. Toen ik haar voor het eerst ontmoette was ik heel blij om iemand te zien die zo jong en zo energetisch bewust was. Het is duidelijk dat Irene “Ja” tegen zichzelf heeft gezegd op een heel diep niveau…. en zij kan je helpen om “Ja” tegen jezelf te zeggen en meer te zijn wie je bent!”

Peggy Phoenix Dubro

auteur van Elegant Empowerment en ontwikkelaar van de EMF Balancing Technique©

Over leven vanuit je hart:

20150615_164726Leven vanuit je hart is een oneindige reis die steeds verder naar binnen voert. Dieper verbinden met jezelf én steeds meer in staat zijn om dat in je dagelijks leven te integreren.

Het is één ding om je tijdens meditaties heerlijk te voelen. Het is weer iets heel anders om dat gevoel in je dagelijks leven te kunnen ervaren.

Daarom zijn al mijn cursussen en sessies gericht op de integratie in je dagelijks leven. Vol met praktische tips, trucs en tools die je helpen jouw leven comfortabeler en gemakkelijker te maken. Zodat je steeds meer in je eigen kracht kunt staan en vanuit je eigen intuïtie en wensen je leven kunt vormgeven.

Mensen vragen me vaak hoe ik, zo jong al, op dit pad terecht ben gekomen. Daarom kun je hieronder mijn verhaal lezen en hoe het zo gekomen is :-)

Wil je liever gelijk meer informatie over hoe ik werk en wat ik doe, klik dan op onderstaande links (openen in nieuw venster):

Gratis video & meditatieserie Leven Vanuit Je Hart (om kennis te maken met mijn meditaties)

Gratis mini serie hooggevoeligheid (voor meer informatie over hooggevoeligheid).

Bovenstaande zijn voorproefjes van mijn online cursussen. Deze online cursussen zijn 5 of 6-weekse cursussen met een combinatie van geleide meditaties en praktische oefeningen, tips en informatie:

Mijn verhaal:

_MG_9018cropeditMijn spirituele verhaal begint aan het eind van mijn studietijd. In het laatste jaar van mijn studie pedagogische wetenschappen ging er iets ‘mis’ met mijn lichaam: ik was oververmoeid en kon 8 maanden even helemaal niets. Perfectionisme en iedereen tevreden willen houden in combinatie met een studie en twee bijbanen was me teveel geworden.

In de periode dat ik thuis was en niets anders kon dan op de bank liggen, begon ik te lezen. “De kracht van het nu”, “De gesprekken met God”, “Je kunt je leven helen”, dat soort boeken. Ik kwam erachter dat er meer was dan ik altijd had vermoed. Dat het leven iets anders in elkaar zat dan ik gedacht had. Het was alsof deze boeken iets in mij wakker maakten wat er altijd al was, maar waar ik me nog niet bewust van was.

Toen ik langzaamaan weer opknapte leerde ik om te gaan met mijn hoogsensitiviteit, die in de periode van thuis-zijn heel intens was geworden. Ik kon geen supermarkt in zonder gek te worden van alle prikkels en emoties van anderen. Ik leerde goed voor mezelf te zorgen en ik maakte uiteindelijk ook mijn studie af.

In 2009 bezocht ik mijn eerste spirituele cursus, een seminar van Steve & Barbara Rother. Daar ontmoette ik mijn ‘spirituele familie’ en kreeg ik van alle kanten te horen dat ik talenten had om anderen te helpen door middel van mijn intuïtie. Op dat moment was ik daar nog absoluut niet aan toe, maar ik vond het wel een mooie gedachte.

Ik verdiepte me meer en meer in bewustwording en ik merkte dat als informatie met mijn hart resoneerde, ik het maar één keer hoefde te horen. Het was alsof er dan kennis werd ‘geactiveerd’ en ik het me heel snel eigen kon maken.

Het werd mijn doel om zoveel mogelijk van mijn opgedane kennis daadwerkelijk toe te passen in mijn leven. Ik wilde helemaal mezelf kunnen zijn, mezelf open kunnen uitdrukken en mijn intuïtie verder ontwikkelen. Ik wilde het leven op aarde zo leuk mogelijk maken.

In 2010 startte ik mijn eigen praktijk om dat wat ik zelf leerde, door te kunnen geven aan anderen. Ik werkte daarnaast nog in de kinderopvang dus ik kon rustig beginnen en mijn eigen werk vormgeven zonder dat daar (financiële) druk op lag.

“Werken met Irene voelt als thuiskomen. Haar liefdevolle energie zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt. Zij toont de grote kracht in sensitiviteit en haar openheid is inspirerend.”

Leony Vandebelt

Free Happy Children

“Irene is een geboren healer. Van nature verbindt ze zich met je ziel en is in staat om samen in die verbinding te voelen waar jij nog niet helemaal in verbinding bent met Spirit. Het was thuiskomen in haar energie.”

Marloes de Vries

meditatie & mindfulness trainer , Awakening Life's Purpose

Fast Forward naar nu

DSC_0079In 2015 ben ik gestopt met mijn werk in de kinderopvang om mij helemaal te kunnen richten op mijn eigen werk.

Inmiddels heb ik gelukkig een geweldig team om me heen die me veel praktische zaken uit handen nemen zodat ik jullie zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

Er zijn op dit moment drie online cursussen beschikbaar: Leven vanuit je hartOpen Je Intuitie en Thuiskomen in jezelf – Omgaan met Hooggevoeligheid.

Al mijn cursussen staan volledig op zichzelf en kunnen zowel apart als in combinatie (na elkaar) gevolgd worden. Iedere cursus heeft een eigen ‘specialiteit’ en vormt een afgerond geheel. Tegelijkertijd hebben ze allemaal een zelfde stijl waardoor ze heel mooi in elkaar haken en elkaar aanvullen.

Daarnaast geef ik af en toe workshops over deze onderwerpen. Ik geniet van groepsenergie en van wat er ontstaat als je met een groep samenkomt.

Ook geef ik prive sessies waarin ik heel persoonlijk en diepgaand met je kan werken.
DSC_0082zoom

Ik ben ontzettend blij dat ik op deze manier mijn hart kan volgen en kan delen wat ik belangrijk vind. Ik hou van eenvoud en van praktische oplossingen. Zoals ik al eerder zei: het is prachtig als je mooie energieën kunt ervaren in meditaties, maar je hebt er pas écht iets aan als je die ervaringen in je dagelijks leven kunt brengen.

Daarnaast geeft het me heel veel voldoening dat ik van mijn grootste uitdaging (mijn enorme sensitiviteit) mijn grootste kracht heb kunnen maken. Deze sensitiviteit stelt me nu in staat om anderen te helpen en dat is een heerlijk gevoel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werk, kijk dan rustig verder rond op deze website of schrijf je hieronder in voor mijn gratis video & meditatieserie Leven Vanuit Je Hart of de mini serie over Hooggevoeligheid. Dit geeft een mooi voorproefje van hoe ik werk. Of neem een kijkje op mijn blog, waar je artikelen en video’s kunt vinden. Als je vragen hebt, kun je altijd contact met me opnemen.