Online Cursus Gezonde Grenzen

Vind jij het vaak moeilijk om nee te zeggen?

Zeg je ja terwijl je nee bedoelt?

Zeg je ja omdat je denkt dat dat van je verwacht wordt?

Ga jij over je eigen grenzen heen om anderen tevreden te houden?

Weet je soms niet eens goed wat je zelf wel of niet wilt (omdat je teveel afgestemd bent op de ander)?

Heb je het gevoel dat je overvraagd wordt?

Of dat anderen jouw grenzen simpelweg niet zien of niet respecteren?

Dan is de cursus Gezonde Grenzen iets voor jou!

Deze cursus helpt je om:

 • Je eigen grenzen te voelen en herkennen
 • Beter naar je grenzen te luisteren
 • Je grenzen helder te communiceren naar anderen
 • Welke overtuigingen en angsten jou in de weg zitten om je grenzen te voelen, respecteren en communiceren
 • Los te laten wat de ander van jou vindt
 • Hoe je kunt omgaan met de reactie van de ander en je eigen triggers en emoties wanneer je je grenzen aangeeft
Hoi, mijn naam is Irene Langeveld.

Ik werk inmiddels bijna 10 jaar met hooggevoelige mensen en wat ik steeds terug zie komen zijn moeilijkheden rondom grenzen. Het niet voelen of herkennen van je eigen grenzen, moeite hebben om ‘nee’ te zeggen, of tegen een burn-out aanlopen nadat je keer op keer over je eigen grenzen bent gegaan.

Voor veel mensen is dit een levenslang thema. Zo ook voor mij :-)

Vanuit mijn ervaring met mijn klanten in 1 op 1 sessies en in mijn eigen leven heb ik deze cursus gemaakt. Met de informatie, meditaties en oefeningen die naar mijn mening essentieel zijn om gezonde grenzen te (blijven) creëren. En zo meer rust, helderheid en balans te ervaren.

De cursus is als volgt opgebouwd:

Module 1: Helderheid in jezelf

In deze module leer je waar jouw grenzen liggen, wat jouw valkuilen zijn wat betreft grenzen en hoe je je grenzen beter kunt voelen. Je leert om te herkennen wanneer je tegen je grens aan dreigt te lopen en wat je in zo’n situatie kunt doen.

In een meditatie leer je de helderheid in je energie te brengen, waardoor het ook voor anderen een stuk helderder wordt waar jouw grens ligt.

Module 2: Overtuigingen & angsten die in de weg zitten

Welke overtuigingen, (onbewuste) angsten en oude patronen jou in de weg zitten als het gaat om je grenzen. Je leert wat jij nodig hebt om naar je eigen grenzen te kunnen luisteren en om je grenzen naar anderen te communiceren.

Module 3: Je grenzen helder communiceren

In de derde module leer je hoe je je grens helder kunt communiceren naar anderen. In meditaties bereid je jezelf voor op lastige gesprekken en open je je keelchakra, het energiecentrum dat te maken heeft met communicatie en blokkades in communicatie.

Module 4: Omgaan met de reactie van de ander

In deze module leer je hoe je kunt omgaan met eventuele negatieve reacties van anderen wanneer jij je grenzen gaan aangeven. Je leert hoe je met je eigen triggers en emoties rondom grenzen kunt werken. En tenslotte kun je met behulp van een geleide meditatie bewust loslaten wat anderen van je vinden.

“Jouw cursus kwam precies op het juiste moment! Ik voel me innerlijk krachtiger worden. Ik kan me meer begrenzen, uiten en beter eigen prioriteiten stellen en bewaken. Ik doe dagelijks de meditaties waar op dat moment m’n behoefte naar uit gaat, allemaal zo waardevol! Dank je uit de grond van m’n hart voor al dit goeds en moois!!”

Klaske

“Ik heb in de eerste module al zoveel a-ha’s gekregen dat ik ‘m zeker nog eens ga kijken!”

Ik wilde graag leren om sneller duidelijke grenzen aan te geven – dus niet veel te lang wachten en dan mezelf uitputten of een keer ontploffen.

Deze cursus is gewoon voor mij gemaakt, zo voelt het.

Ik ben nu rustiger, omdat ik weet dat mijn grenzen er mogen zijn. Het werkt om mijn grenzen aan te geven zoals ik in deze cursus heb geleerd. Ik heb het gedaan in een situatie waarbij ik me tot dusver in allerlei bochten wrong en was vrij. Zo eenvoudig kan het zijn…”

In het kort, Wat deze cursus je geeft:

 • helderheid over je eigen grenzen: waar ze liggen en hoe je ze kunt herkennen
 • meer inzicht in jouw specifieke uitdagingen rondom grenzen: wat vind je lastig, en hoe komt dat?
 • inzicht in welke overtuigingen, (onbewuste) angsten & patronen je dwars zitten bij het stellen van grenzen
 • geleide meditaties om helder te communiceren (in woorden en in energie) zodat anderen jouw grens makkelijker kunnen accepteren
 • hulpmiddelen om de mening van anderen los te laten en de reactie van de ander bij de ander te laten
 • oefeningen en meditaties om met je eigen emoties en triggers rondom grenzen te werken

 

Met als resultaat: meer helderheid, meer vrijheid en meer balans in jezelf.

Ik wilde graag mijn grens leren aangeven zonder schuldgevoel. Ik kan nu beter voelen, neem mezelf serieus. Doordat ik mijn grenzen beter aangeef heb ik meer energie en kom ik toe aan mijn wensen in het leven. Ik kan mijn gevoeligheid en emoties omarmen i.p.v. ze te veroordelen. De balans vinden tussen gevoel en verstand!
Channah

Ik ervaar meer duidelijkheid, helderheid en een helderder IK-besef. DANKJEWEL!”

Miriam

Ik wist aanvankelijk niet wat (emotionele) grenzen waren en dat het belangrijk was deze te hebben.

Toen ik steeds meer tegen van alles aanbotste en mijn HSP-karakter steeds duidelijker werd, zag ik het belang er van in. Het vastberaden bepalen en helder communiceren van grenzen vond ik zeer moeilijk. Ik liet mij vroeger vaak meesleuren door mijn emoties en besefte dat niet voldoende.

Irene is een goed voorbeeld van hoe men met het HSP-zijn en grenzen kan omgaan en hoe wij dat ook zelf kunnen doen. Ze geeft ons helder een aantal inzichten mee en motiveert ons om het in de praktijk toe te passen.

Sinds de cursus voel ik sterk het belang en het nut van het aangeven van grenzen voor mezelf en voor anderen en leerde hoe dat helder kan, krachtig, zelfverzekerd en zonder schuldgevoelens.”

Luisa

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 4 uitgebreide modules, met daarin elke week:

 • 1 of meerdere uitlegvideo’s over het onderwerp van deze week
 • 2 geleide meditaties
 • oefeningen & worksheets die je kunt uitprinten en invullen

Het doel is dat je meer helderheid krijgt over hoe jouw uitdagingen met grenzen eruit zien en wat in jouw situatie het beste helpt om én beter je eigen grenzen te voelen & respecteren én je grenzen helder te communiceren naar de buitenwereld.

De cursus duurt 4 weken maar je houdt na die 4 weken gewoon toegang tot alle cursusmaterialen.Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo doen en de oefeningen en meditaties zo vaak herhalen als je maar wilt.

Tijdens de cursus kun je elke week je (persoonlijke) vragen aan mij stellen! Dus vragen over de inhoud, maar ook over hoe oefeningen of meditaties voor jou uitwerken.

Een online cursus dus, maar óók persoonlijk!

Wil je meedoen?

De gehele cursus Gezonde Grenzen (inclusief email begeleiding) kost 147 euro.

Actie 25 mei: vandaag krijg je 12% jubileumkorting en betaal je 129 euro

Betaal je liever in 3 maandelijkse termijnen van 50 euro, dat kan ook (klik hier om in termijnen te betalen).

Klik hieronder op de paarse knop om de cursus te bestellen! Je ontvangt na betaling direct de eerste module in je inbox.

Veelgestelde Vragen

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja, dat kan! Je ontvangt iedere week een nieuwe module maar je behoud ook na afloop van de cursus toegang tot al het cursusmateriaal: alle video’s, mp3s, pdfs en meditaties.

Kan ik de meditaties downloaden?

Ja, alle video’s en meditaties zijn te downloaden als audiobestand (mp3). Zodat je ze op je telefoon of tablet kunt zetten en waar je ook bent kunt bekijken of beluisteren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt in drie termijnen van 50 euro betalen.

Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog twee keer een bedrag van 50 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen!

Kan ik ook via bankoverschrijving betalen?

Ja, dat kan. Neem even contact met ons op dan ontvang je het rekeningnummer. Na ontvangst van je betaling krijg je toegang tot de cursus.

Heb je nog andere vragen? Laat het ons gerust even weten!