Je thuis voelen op aarde

Veel mensen die sensitief zijn voelen zich verbonden met dat wat ik ‘hogere energieën’ noem. Het wordt ook wel licht, liefde, eenheid, of simpelweg ‘Thuis’ genoemd. Zoals ik het zie is dat waar we vandaan komen en waar we na afloop van dit leven weer naar terugkeren.

Daar waar we vandaan komen is geen afscheiding, is alles één en met elkaar verbonden en is er geen oordeel maar alleen onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.

Nou is het aan één kant heel fijn als je de verbinding met die energieën kunt voelen. Aan de andere kant kan het een aantal uitdagingen met zich meebrengen.

Verlangen naar Thuis

Ten eerste: een gevoel van ‘heimwee’. Een verlangen naar ‘Thuis’, naar die onvoorwaardelijke liefde. Vergeleken daarbij kan de aarde hard, ongevoelig, oncomfortabel, onveilig en heel zwaar en moeilijk aanvoelen. Je kunt je heel eenzaam voelen en er kan een diep verdriet zijn omdat je niet daar bent waar je eigenlijk wilt zijn.

Dit is een verdriet dat vaak dieper gaat dan ‘normaal’ verdriet om gebeurtenissen in je leven. Het kan voelen alsof het in al je cellen zit. En je kunt bij tijd en wijle weer zo’n golf van verlangen/heimwee ervaren.

De beste manier die ik heb gevonden om daarmee om te gaan is om het toe te laten en even extra goed voor jezelf te zorgen. Weet dat het een golf is die ook weer voorbij gaat. Als je jezelf toestemming kunt geven om het te voelen, kan die golf sneller door je heen stromen en weer verdwijnen.

Soms kan het fijn zijn om je even terug te trekken en alleen te zijn. Andere keren kan het juist helpen om te verbinden met vrienden en mensen die je dierbaar zijn of om de natuur in te gaan om je te helpen herinneren dat het hier ook best fijn is :-)

Het loslaten van je gronding om ‘daar’ te zijn

Een andere uitdaging is het loslaten van je gronding zodat je ‘daar’ kunt zijn.

Wat vaak gebeurt (en wat ik zelf in het verleden ook heb gedaan) is dat je je gronding loslaat en als het ware ‘naar boven’ gaat om die heerlijke licht energieën te kunnen ervaren. Dit kan gebeuren tijdens sessies, workshops of meditaties. Dat voelt in eerste instantie heerlijk.

Er is alleen één probleem: op een gegeven moment moet je weer terug. En dat doet pijn. Extra pijn, omdat je niet meer gegrond bent. Je kunt een gevoel krijgen dat je ‘all over the place’ bent met je energie. Helemaal verspreid, geen centrum, geen balans, geen basis.

Wat ik zelf deed tijdens meerdaagse seminars in het verleden was dat ik zo hoog in de energie ging dat ik mijn gronding losliet. Ik was me daarvan bewust maar ik kon het niet omkeren. En het voelde zo fijn om al die hogere energieën te voelen en me zo geliefd te voelen (en ik kon er zo makkelijk bij). Een vriendin van me zei dan altijd: “Oh kijk, daar gaat Irene” :-) En dan was ik ‘vertrokken’ en uit mijn gronding.

Bij thuiskomst landde ik dan na een paar dagen weer terug op aarde. Met een knal. Dat deed pijn. Dat wat ik tijdens het seminar ervoer kon ik niet vasthouden in mijn dagelijks leven.

In je lichaam blijven en daarmee Thuis hier brengen

Wat ik nu gelukkig geleerd heb, door alle energietools die ik me eigen heb gemaakt, is om ook tijdens meditaties en seminars in mijn lichaam te blijven.

Ik laat de hogere energieën naar me toe komen in plaats van dat ik daar naartoe ga en mijn gronding en balans verlies. Ik grond de energieën hier.

En ik ben ervan overtuigd dat dat is waarom we hier zijn. We moeten het hier doen. Je bent hier met een reden. Je kunt absoluut verbinden met die hogere energieën. Je kunt die onvoorwaardelijke liefde voelen.

Maar als je dat kunt voelen terwijl je tegelijkertijd in je lichaam blijft, dan kun je die liefde ook daadwerkelijk gronden en ervaren in je dagelijks leven. Je kunt Thuis hier voelen.

Als je daarmee oefent dan kan het verschil tussen dat wat je tijdens meditaties of cursussen ervaart en dat wat je in je dagelijks leven ervaart, kleiner en kleiner worden.

En daar wordt je leven een stuk leuker van :-)

Gronding en enthousiasme

Overigens kun je ook uit blijheid of enthousiasme (gewoon in je dagelijks leven) uit je gronding gaan. En daarmee een stukje van je balans verliezen waarna je na een tijdje met een klap weer terugkomt ‘op aarde’.

Dit is vrij eenvoudig op te lossen door heel bewust als je blij en enthousiast bent, die gevoelens in gedachten door je hele lichaam te laten stromen, helemaal naar je voeten. Geef jezelf toestemming om het helemaal te voelen, in je hele lichaam. Je kunt het zelfs via je gronding verankeren in de aarde. Hoe meer je dat doet, hoe meer je dat gevoel kunt verankeren in jezelf.

Je hoeft nooit uit je lichaam te gaan om bepaalde gevoelens te ervaren. Je kunt ze hier brengen zodat je ze daadwerkelijk kunt verankeren en er iets mee kunt in je dagelijks leven!

Mijn gratis grondingsmeditatie (geleide meditatie om te gronden en helemaal aanwezig te zijn in je lichaam) kun je hier beluisteren of downloaden.

De tools die ik gebruik om bij mezelf en in mijn lichaam te blijven kun je vinden in de online video & meditatiecursus Thuiskomen in Jezelf – Omgaan met Hooggevoeligheid.

Of meld je aan voor de gratis introductiecursus over hooggevoeligheid:

Gratis mini cursus In Balans Met Hooggevoeligheid

 

In deze gratis mini cursus/video serie leer je:_MG_8370circle

  • de 3 meest voorkomende valkuilen van hooggevoeligheid
  • de talenten en de zin van hooggevoeligheid
  • praktische tips om anders om te gaan met de uitdagingen...

... zodat je je gevoeligheid steeds meer als kracht en talent ipv als een uitdaging kunt ervaren

Deze mini cursus bestaat uit 3 korte video's met uitleg en praktische tips over hooggevoeligheid.

En hij is helemaal gratis :-)

Laat hieronder je naam & emailadres achter en ontvang direct de eerste video in je inbox: