– Gastblog door Leony VandebeltLeony-rond-286x300

Misschien heb je wel eens zomaar een goed idee gehad, om iets te doen voor je kind…

Een voorgevoel ergens over… 

Een heel sterk het gevoel dat je iets wel of juist niet ‘moet’ doen…

Of een sterk gevoel bij een keuze die je moet maken voor je kind, wat je niet echt kunt uitleggen…

Die voorgevoelens en ideeën komen ergens vandaan. Heel vaak is het je kind die berichtjes stuurt, en die je oppikt met je intuïtie.

Ik werk telepathisch met kinderen en ik zie dat heel vaak in de sessie die ik doe. Dat ouders vertellen dat ze een sterk gevoel hebben bij een keuze of het idee hebben dat iets behulpzaam zou zijn voor hun kind. En als ik dan vervolgens telepathisch communiceer met dat kind, vertelt hij of zij dat ze al een tijdje ‘precies dat’ proberen te vertellen aan hun vader of moeder. En dat die ouder dat dus heel goed opgepikt had.

En ik merk het bijvoorbeeld ook heel mooi bij mijn eigen zoontje:

Toen hij nog erg jong was en nog niet met woorden praatte, zag ik hem een keer met verwondering naar een kindje op een driewieler kijken. Hij vertelde telepathisch aan mij dat hem dat reuze leuk leek en dat hij ook graag een fiets zou willen. Diezelfde avond kreeg ik een smsje van zijn vader: “Hé ik zat te denken, misschien is het wel leuk als we een fiets voor Noah halen.” Ons zoontje had ook telepathisch aan zijn vader laten weten dat hij graag wilde fietsen, en de boodschap was ook bij zijn vader aangekomen, alleen dan niet zo zeer bewust maar in de vorm van een goed idee.

Of dat hij telepathisch aan mij vraagt of hij even met papa mag Skypen (bellen met video) en 5 minuten later zijn vader mij een berichtje stuurt met hetzelfde idee.


Wat je daar van mee kunt nemen is het volgende:

Als je intuïtie sterker wordt, ga je je kind nog beter begrijpen en makkelijker aanvoelen.

Here’s why:

• Kinderen communiceren via je intuïtie, dus als je intuïtie sterker wordt kun je die berichtjes sneller en duidelijker oppikken.

• Als je intuïtie sterker wordt ga je sowieso subtielere signalen sneller oppikken, in welke vorm dan ook, dus je hebt sneller door wat er in je kind omgaat en wat er echt speelt in een situatie.

• Wanneer je intuïtie helderder is kun je makkelijker onderscheiden wat echt intuïtie is en wat ruis is. Ruis is alles wat je op kunt pikken wat niet intuïtie is en wat een heldere verbinding in de weg kan zitten.

Dat kunnen zijn onverwerkte gevoelens van jezelf, onzekerheden, bang dat je niet goed genoeg bent, schuldgevoelens, etc.

Voorbeeldje van onverwerkte gevoelens van jezelf die in de weg kunnen zitten: Stel, je ziet je kind alleen spelen in de zandbak en je voelt een steek van eenzaamheid. Voel je dan aan dat je kind zich eenzaam voelt, of triggert wat je ziet een onbewuste herinnering van jezelf, een oud gevoel dat jij je als kind eenzaam hebt gevoeld?

Die oude gevoelens kunnen soms heel sterk in jou aanwezig zijn, of juist zachtjes maar hardnekkig fluisteren en het is dan lastig om te onderscheiden welk gevoel nou precies wat is.

Als je intuïtie sterker wordt is er minder ‘ruis op de lijn’ en ga je dus ook duidelijker voelen: of iets van jou is of van je kind. Of iets van nu is of een oude emotie. Of iets echte intuïtie is, of ‘ruis.’


Telepathisch communiceren met de ziel van je kind

Als je al wel eens intuïtieve ingevingen hebt over je kind, een voorgevoel ergens over of iets aanvoelt, dan kun je de intuïtieve verbinding met je kind dus al voelen.

Misschien nog niet altijd bewust, maar het is er wel.

Telepathisch communiceren is de natuurlijke volgende stap: Dat je die intuïtieve verbinding bewust op kunt zoeken en gebruiken om intuïtief te communiceren met je kind.

Voor kinderen is telepathisch communiceren heel natuurlijk. Jij deed het als kind ook. Alleen ergens onderweg zijn we vergeten dat het bestaat of hoe het ook al weer werkt.

Ik heb het vaak over telepathisch communiceren op ziels-niveau, met de ziel of hogere zelf van je kind. Op zielsniveau is het contact ontzettend warm, liefdevol en vaak met een vleugje relativerende humor. Het is ook heel erg eerlijk. Wanneer we op deze manier met onze kinderen communiceren kunnen ze vaak heel duidelijk laten weten hoe iets werkelijk in elkaar zit. 

Ze laten je weten welke gevoelens, behoeftes of uitdagingen ze zelf ervaren op kind-niveau en wat ze als kind van je nodig hebben, maar ook welke gevoelens en uitdagingen die van je kind lijken te zijn, eigenlijk bij jou zelf horen. 

Dat is ontzettend fijn en handig, maar soms ook lekker confronterend.

Mijn zoontje is er heel goed in om mij te vertellen wanneer ik mijn eigen gevoelens of pijnplekjes op hem projecteer:

De allereerste keer dat mijn zoon een nachtje ergens anders sliep kreeg ik na het wegbrengen opeens een enorme aanval van schuldgevoelens en paniek bijna. Ik voelde tot in mijn tenen dat ik mijn kind in de steek liet. Het gevoel nam me zo mee dat ik overwoog om terug te rijden en hem gelijk weer op te halen. 

Ik zette de auto even langs de kant en toen ik weer wat rustiger was besloot ik het mijn zoontje zelf te vragen. Telepathisch. Zijn antwoord was helder: “Mam, jij bent hier het in de steek gelaten kind. Dat zijn jouw gevoelens. Die hebben helemaal niks met mij te maken. Ik heb het prima naar mijn zin hier.”

Dat was dus zo’n stukje ‘ruis’ op de lijn wat niks met het nu en niks met mijn zoontje te maken had.

Iedereen heeft intuïtie en ik geloof dat elke ouder (weer) kan leren om telepathisch, of intuïtief te communiceren. Met je kind is dat vaak nog makkelijker, omdat je als ouder al een diepe verbinding met je kind hebt.

De eerste stap is om je intuïtie te versterken zodat je steeds makkelijker en duidelijker subtiele signalen gaat oppikken.


Hier zijn 3 tips waarmee je je intuïtie kunt versterken:

 

1. Vertrouw op je gevoel

Dat klinkt een beetje als een open deur maar ik merk zo vaak dat ouders het eigenlijk zelf heel erg goed kunnen aanvoelen. En toch heel erg aan zichzelf twijfelen of uiteindelijk met de mening van iemand anders meegaan.

Intuïtie is simpel: hoe meer je er naar luistert, hoe meer je erop vertrouwt, hoe sterker het wordt.

Als je niet zeker weet of je intuïtie klopt of toch een andere keuze wil maken, kun je wel ruimte maken voor je intuïtie. Tegen jezelf erkennen: “Oké ik voel je. Ik hoor het. Dankjewel. Ik ga toch deze keuze maken, maar ik hoor je wel.” Dan heb je je intuïtie ruimte gegeven, ook al kies je uiteindelijk voor iets anders.

2. Adem en kom bij jezelf

Het is heel lastig om je intuïtie helder te voelen als je midden in de hectiek zit van het dagelijkse leven, er van alles om je heen gebeurd of je verward bent met energie, gevoelens en meningen van anderen.

Ken je dat? Dat je een keuze maakt, of meegaat in iemands mening, en dan in het moment dat je weer rustig op jezelf bent toch een beetje begint te twijfelen of er achter komt dat je er eigenlijk zelf toch een beetje anders over denkt? Dat.

Zo werkte ik een keer met een moeder die een dochter had in groep 2 en de vraag aan mij was of ze over moest gaan naar groep 3 of nog een jaartje blijven kleuteren. In eerste instantie dacht de moeder overgaan naar groep 3. Maar de juf was van mening dat een jaartje blijven kleuteren beter was. “Ik ben er helemaal klaar voor hoor!” Was het eerste wat het meisje tegen mij zei, toen ik telepathisch contact met haar maakte. De moeder had dat heel goed aangevoeld, alleen was gaan twijfelen toen de juf iets anders zei. Na de sessie besloten de ouders om dochter tegen advies van juf toch naar groep 3 over te laten gaan. Na een maand kreeg ik een super enthousiast mailtje dat dochter helemaal op haar plek was en het super deed in groep 3.

Natuurlijk is het goed om naar input van anderen te luisteren en open te staan, maar soms heb je zelf diep van binnen eigenlijk een heel duidelijk gevoel – en in mijn ervaringen van jaren met ouders en kinderen werken, klopt dat gevoel heel vaak.

Dus als je een keuze moet maken – groot of klein – en je weet het niet zo goed of je weet niet zeker of het je eigen mening is of die van je omgeving: neem even 1 of 2 minuten voor jezelf. Dat kan al genoeg zijn. Haal een paar keer diep en rustig adem, laat alles even los en focus je aandacht helemaal in jezelf. En voel even: Ja of nee? Licht en blij? Of knoopje in je buik? 

Intuïtie is rustig en zacht, het is het laagje onder gedachtes en onder andere gevoelens. Soms heb je even een moment voor jezelf nodig om daar te komen.

Ga desnoods even op de WC zitten :-)

Ik heb dat bijvoorbeeld gedaan toen we een school gingen uitzoeken voor ons zoontje. Ik kan heel goed voelen, maar als iemand steeds praat dan raak ik afgeleid. Dus ik ben op elke school even rustig op de WC gaan zitten om te voelen hoe het daar nou echt voelde.


3. Ga voor ‘goed genoeg’

Perfectionisme, faalangst, overbescherming… vrij bekende fenomenen onder gevoelige ouders. Het lastige is dat je door perfectionisme e.d. minder helder kunt waarnemen. Ze kunnen zorgen voor ‘ruis’ op de lijn. Je onzekerheden en angst kunnen je vermogen om duidelijk aan te voelen ontzettend in de weg zitten. “Ik voel dat ik het niet goed doe” – maar is dat echt zo, of is dat je onzekerheid (meestal is het optie 2). En als je bang bent om de foute keuze te maken, ga je in je hoofd zitten. Denken en twijfelen. Daar in je hoofd, is je intuïtie niet :-) 

Wat je kunt doen is oefenen met gaan voor ‘goed genoeg.’ Perfectie bestaat niet, en niemand is perfect (maar vertel dat maar eens aan de vervelende kleine stemmetje in je hoofd)… Wordt je er even bewust van dat het plaatje van de perfecte mama wat jij misschien in je hoofd hebt niet realistisch is. En dat je er nooit aan kunt voldoen. Mijn helpt om in plaats van te gaan voor 100% perfect, het terug te brengen naar 70%. Goed genoeg.

Lekker gespeeld vandaag maar niet de was gedaan? Goed genoeg.

Tassen gepakt, tanden gepoetst, geen haren gekamd? Goed genoeg.

Een aantal momenten geduldig je volle aandacht bij je kind gehad vandaag en nu moe en even afgeleid op je telefoon aan het bladeren? Goed genoeg.

Hoe meer je kunt ontspannen in de eisen die je stelt aan jezelf, hoe minder je streeft naar perfect zijn – hoe makkelijker je objectief kunt aanvoelen en hoe duidelijker je kunt gaan zien wat er echt is.