Ik hoor het regelmatig: healers of readers die mensen vertellen hoe hun toekomst er uit zal zien. Bijvoorbeeld:

 • “je zult geen kinderen krijgen”
 • “je zult altijd alleen blijven”
 • “de liefde van je leven gaat voor jou kiezen en komt bij je (terug)”
 • “je zult op jonge leeftijd iemand verliezen”
 • …. vul maar in: een definitief statement over iemands toekomst.

Deze uitspraken gaan allemaal over iets dat in de toekomst wel of niet zal gaan gebeuren. Daarnaast geven ze de indruk dat er niets (of weinig) is wat je daaraan kunt doen.

En dat is een probleem!

Want veel mensen geloven niet alleen deze uitspraken, ze laten deze uitspraken ook hun leven bepalen, nog lang nadat ze gedaan zijn.

Self-fulfilling prophecies

 

Als jij te horen krijgt dat de liefde van je leven op den duur bij je terug gaat komen, ga je dan op hem wachten? En wat als hij anders kiest? Dan heb jij voor niets gewacht en je leven op pauze gezet, voor niets. Je hebt volledig je kracht (en je eigen geluk) weggegeven aan iets dat buiten jou ligt, iets waar je niets aan kunt doen.

En als je gehoord hebt dat je altijd alleen zal blijven, hoe ga je dan je eerste, of tweede, of derde date met iemand in? Wat gebeurt er met je als je elke keer die herinnering weer tegenkomt van de persoon die jou vertelde dat ‘je altijd alleen zult blijven’? Op deze manier kunnen dit soort uitspraken over de toekomst self-fulfilling prophecies worden.punch-316605__340
Niemand kan jouw toekomst voorspellen

Goede healers/readers kunnen potentiëlen of mogelijkheden zien: ze kunnen zien of voelen welke richting je op gaat.

Maar dat kan ieder moment veranderen!

Vrije wil en de kracht van verandering

 

Je toekomst ligt niet vast. De toekomst moet nog gecreëerd worden en hangt af van de keuzes die je maakt. Je hebt volledige vrije wil en dus kan ieder potentieel nog veranderd worden.

Alle andere mensen hebben ook vrije wil en kunnen op ieder moment nieuwe of andere keuzes maken. Jezelf afhankelijk maken van dat wat anderen wel of niet gaan doen is een recept voor ongelukkig zijn. Het is een ultieme vorm van je kracht weggeven aan iemand anders.

Het kan waardevol zijn om zicht te krijgen op je potentiëlen: daar waar mogelijkheden voor je liggen of welke kant je uit beweegt. Maar alleen als je je beseft dat alle potentiëlen pas waarheid worden op het moment dat ze gebeuren. Daarvóór kan alles nog veranderen. Jij kunt anders kiezen, de mensen om je heen kunnen anders kiezen, en de hele situatie kan veranderen. Niemand kan dus met zekerheid de toekomst voorspellen.toekomst-gezocht

Wat een goede healer of reader zal doen

 

Kom je iemand tegen die jou zegt de toekomst te kunnen zien of voelen, waarbij geïmpliceerd wordt dat er weinig of niets is wat je daaraan kunt doen? Zoek dan zo snel mogelijk iemand anders. Besef je dat een goede healer of reader:

 • altijd je vrije keuze zal respecteren
 • nooit zal pretenderen dat de toekomst al vast ligt
 • je nooit zal vertellen wat iemand anders wel of niet zal doen
 • nooit je kracht weg zal nemen door je afhankelijk te maken van iemand anders

Geef je kracht niet weg

 

Onthoud: je hebt altijd vrije keuze en alle potentiëlen kunnen nog veranderen. En zelfs als ze al gemanifesteerd zijn, heb jij altijd de keus hoe je met die situatie omgaat en dus hoe je de situatie ervaart. Laat je eigen kracht en geluk niet wegnemen. Blijf weg bij iedereen die zegt jouw toekomst te kennen.

Gratis mini cursus In Balans Met Hooggevoeligheid

 

In deze gratis mini cursus/video serie leer je:_MG_8370circle

 • de 3 meest voorkomende valkuilen van hooggevoeligheid
 • de talenten en de zin van hooggevoeligheid
 • praktische tips om anders om te gaan met de uitdagingen...

... zodat je je gevoeligheid steeds meer als kracht en talent ipv als een uitdaging kunt ervaren

Deze mini cursus bestaat uit 3 korte video's met uitleg en praktische tips over hooggevoeligheid.

En hij is helemaal gratis :-)

Laat hieronder je naam & emailadres achter en ontvang direct de eerste video in je inbox: