Leven Vanuit Je Hart – Online Cursus

Het is helaas niet meer mogelijk om mee te doen aan deze cursus.

Klik hier voor informatie over mijn andere online cursussen!

Hoe zou het zijn om écht te gaan leven vanuit je hart, elke dag weer?

De cursus Leven vanuit je hart helpt je om af te stemmen (en afgestemd te blijven) op jezelf, je hart en je intuitie zodat je keuzes kunt maken die bij jou passen en die dan ook echt in de wereld kunt zetten.

Vervolgens leer je omgaan met de innerlijke obstakels (twijfels, angsten, oude patronen) die je kunt tegenkomen als je gaat leven vanuit je hart. Je leert om goed bij jezelf te blijven en zo meer rust en balans te ervaren in je dagelijks leven.

_MG_9094De online cursus Leven vanuit je hart is voor jou als je:

 • Meer op jezelf en je eigen gevoel wilt gaan vertrouwen
 • Meer je eigen pad wilt gaan volgen in je leven
 • Beter wilt leren omgaan met hoogsensitiviteit (als dat je belangrijkste doel is, kijk dan bij de cursus Thuiskomen in jezelf)
 • Je intuïtie wilt verdiepen
 • Vanuit het hoogste perspectief (zonder oordeel) naar je leven wilt kijken
 • En met meer compassie en liefde voor jezelf (en anderen) in je leven wilt staan

Elke week ontvang je:

 • Geleide meditaties in video en mp3, die je kunt downloaden zodat je ze keer op keer kunt doen
 • Een video met praktische tips om de energie van de meditaties te integreren in je dagelijks leven
 • Een pdf met een overzicht van alle oefeningen en tips
 
“Ik pas de meditaties al meer dan een half jaar dagelijks toe in mijn leven. Inmiddels voel ik me helemaal in mijn kracht staan en heb ik veel meer zelfvertrouwen.”
Geja

“Er is een enorme rust over me heen gekomen”
Willie

“Ik ben meer in balans en ik voel me veel krachtiger”
José

De volgende onderwerpen worden behandeld in de cursus:

 • Verbinden met je hart en wie je werkelijk bent (dit verdiepen we elke week)dreamstime_m_3277201small
 • Je eigen centrum en innerlijke rust vinden en steeds weer terugkomen bij jezelf
 • Gezonde energetische grenzen: hoe blijf je bij jezelf als er van alles om je heen gebeurt
 • Je intuitie verdiepen en gebruiken bij dagelijkse beslissingen
 • De kracht van intentie gebruiken om richting te geven aan je leven
 • Meebewegen met de stroom en de weg van de minste weerstand
 • Omgaan met angsten, twijfels en emoties
 • Goed voor jezelf zorgen in je dagelijks leven
“In het verleden kreeg ik wel adviezen als ‘je moet dicht bij jezelf blijven’ en je moet wel ‘geaard’ blijven maar dat was voor mij zo abstract, daar kon ik niets mee.

Met de tools die jij in je cursus “Leven vanuit je Hart” aanreikt, merk ik wel degelijk verschil in mijn dagelijks leven en daar ben ik heel erg blij mee. Zoals je zelf al aangeeft in een van je video’s, mediteren is leuk maar het gaat erom om de dingen in je dagelijks leven te integreren en dat is precies wat ik zocht.”

Marianne

“Ik heb het contact met mezelf gevonden. Dat ik me kan verbinden met die prachtige hartenergie is prachtig, het geeft me zoveel rust. Ben onvoorwaardelijker, minder kritisch naar mijzelf en tevens minder oordeel naar anderen toe. Ik heb hierdoor meer ruimte en zachtheid en vooral aandacht voor mezelf gekregen. Ik heb een sterkere verbinding met mezelf en ben meer gecentreerd in het dagelijkse leven.”
Mike

Per module ziet de cursus er als volgt uit:

Module 1: Je Energetische Basis

dreamstime_m_18201291Verbind met je hart en met jouw zielsenergie en leer om bij jezelf te komen én beter bij jezelf te blijven gedurende de dag. Met een ochtend en een avondmeditatie om een goede fundering te maken voor je dag én om weer helemaal terug bij jezelf te komen aan het eind van de dag.

(N.B.: deze module heeft wat overlap met de cursus Thuiskomen in jezelf. Wil je vooral graag leren om bij jezelf te komen én te blijven in je dagelijks leven en in balans te zijn met je hooggevoeligheid, dan is de cursus Thuiskomen in jezelf super geschikt voor je: https://irenelangeveld.nl/hsp-thuiskomen-in-jezelf/)

Module 2: Leven Vanuit Je Hart

Vergroot je compassie voor jezelf en anderen en bekijk je leven vanuit het hoogste perspectief. Leer hoe je diep zielscontact, hartenergie en compassie kunt brengen in je dagelijkse interacties.

Module 3: Intuïtie & Innerlijke Wijsheid

Leer hoe jouw intuïtie werkt en hoe je je intuïtie kunt versterken én erop vertrouwen. Krijg meer helderheid over wat jij hier komt doen en brengen (wat jouw ‘stukje van de puzzel’ is) en ontvang praktische oefeningen om gemakkelijk af te kunnen stemmen op jouw intuïtie, innerlijke ‘kompas’ en innerlijke wijsheid.

dreamstime_m_65131368smallModule 4: Creëren vanuit je hart

Leer hoe je kunt creëren vanuit je hart, dat wat écht belangrijk voor je is. Zet je intenties in te wereld, oefen jezelf in de kunst van het ontvangen en leer om met de stroom van je leven mee te gaan in plaats van er tegenin te zwemmen. Dit is het vinden van een balans tussen creëren enerzijds en meegaan met de stroom (overgave) anderzijds.

Module 5: Omgaan met Angst, Twijfel & Onzekerheid

Als je je hart volgt, kom je vaak al snel buiten je comfort zone. Hoe kun je daar mee omgaan? In deze module leer je de kern te vinden van je emoties en angsten en ze van daaruit te transformeren. Op die manier kan elke angst en elke lastige emotie een hulpmiddel worden dat je kunt gebruiken om meer in je kracht te gaan staan (in plaats van dat het je tegenhoudt).

dreamstime_m_64847194smallModule 6: Liefde voor Jezelf

In deze module leer je om steeds meer je eigen beste vriend(in) te zijn en te groeien in zelf-liefde, zelf-acceptatie en zelf-ondersteuning. Je creëert daarbij jouw eigen veilige, comfortabele ruimte om in te leven en je kunt jezelf ondersteunen terwijl je steeds meer vanuit je hart, op jouw unieke manier, gaat leven.

“Het mooiste dat ik heb ervaren in deze cursus is dat ik kracht kan putten uit mijn intuïtie als ik angst ervaar. Een “ja” vanuit mijn hart kan net het beslissende duwtje geven om iets te doen wat ik eigenlijk niet durf. Ik heb geleerd om bewust mijn intuïtie te raadplegen en hierop te vertrouwen.”
Henrieke

“Ik heb daarnet je laatste video van de cursus bekeken en genoten van de tips die je geeft. Ben van plan om de hele cursus nog eens opnieuw door te nemen, maar ik kan nu al zeggen dat ik jouw cursus zeer de moeite waard vind. Heel bruikbaar, heel duidelijk, heel liefdevol, heel echt, heel passend bij hoe ik het leven en mijzelf ervaar. Ook je opbouw van de verschillende modules heb ik als prettig ervaren.”
Mirjam

Hier is wat je ontvangt als je de cursus koopt:

 • dreamstime_m_55746025Eén module per week met videos, meditaties en een pdf met een overzicht van alle tips en oefeningen
 • Totaal 10 geleide meditaties, soms kort & krachtig, andere keren lang & uitgebreid
 • Naast alle meditaties ook elke week een uitgebreide instructievideo met tips, suggesties & praktische oefeningen
 • Een extra bonuswebinar opgenomen speciaal voor de mensen in deze cursus
 • Email ondersteuning gedurende de gehele cursus. Heb je vragen tijdens de cursus dan kun je die via email aan mij stellen (1 email per module).

Wat verder nog goed is om te weten:

dreamstime_m_74149792Tijdsbesteding: Reken op ongeveer een uur per week om alle video’s te bekijken. Daarnaast nodig ik je uit om dagelijks zelf met het materiaal en de oefeningen bezig te gaan zodat het écht een verschil kan maken in je dagelijks leven.

Deze cursus is van al mijn online cursussen de meest uitgebreide. Je ontvangt veel materiaal, veel oefeningen en uitgebreide meditaties met korte bonus meditaties tussendoor.

Belangrijk om te weten is dat je de cursus volledig in je eigen tempo kunt doen. Je houdt altijd toegang tot alle video’s, mp3’s en meditaties dus je hoeft je nooit te haasten en je kunt (delen van) de cursus herhalen als en wanneer je dat wilt.

Meedoen?

Het is helaas niet meer mogelijk om mee te doen aan deze cursus.

Klik hier voor informatie over mijn andere online cursussen

 

 

“De reden dat ik de cursus gestart ben is dat ik een bijzonder druk jaar heb gehad waarbij ik behoorlijk uit balans ben geraakt en ik jakkerde van het een naar het ander. Ik hoopte dan ook weer meer in balans komen en meer rust ervaren in mijn dagelijks leven.

Het doel waarmee ik deze cursus begonnen ben ervaar ik al vanaf de eerste meditatie en de balans en rust wordt nog elke dag groter. Daarnaast merk ik dat mijn zelfvertrouwen groter is geworden, dat ik zaken beter los kan laten en dat ik er meer op vertrouw dat het universum mij erbij zal helpen. Ik geniet nog elke dag van alles wat de cursus mij gebracht heeft.”

José

“Door de cursus Leven Vanuit Je Hart ben ik ontzettend veel dichter bij mezelf gekomen. Ik ben veel rustiger.  Kan de dingen veel beter relativeren. Ik kan veel beter in mijn eigen energie blijven staan en minder de energie van anderen overnemen. Uit de grond van mijn hart: DANKJEWEL!” 
Hilde

Veelgestelde Vragen

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja, dat kan! Je ontvangt iedere week een nieuwe module maar je behoud ook na afloop van de cursus toegang tot al het cursusmateriaal: alle video’s, mp3s, pdfs en meditaties.

Kan ik de meditaties downloaden?

Ja, alle video’s en meditaties zijn te downloaden als video of als audio (mp3) bestand. Zodat je ze op je telefoon of tablet kunt zetten en waar je ook bent kunt bekijken of beluisteren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in drie termijnen van 50 euro te betalen. Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog twee keer een bedrag van 50 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen.

Kan ik ook via bankoverschrijving betalen?

Ja, dat kan. Neem even contact met ons op dan ontvang je het rekeningnummer. Na ontvangst van je betaling krijg je toegang tot de cursus.

Meer Reacties van deelnemers:

“Ik wilde leren om meer bij mezelf te blijven in lastige situaties. Meer balans en zelfvertrouwen in het algemeen. Ik was bijna altijd bang en/ of angstig. Sinds de cursus voel ik me dagelijks meer “stevig” in mezelf. Mensen zien het ook en het mooiste is misschien wel de hartverbinding naar de ander. Nu raakt het me niet meer wat ze zeggen of sterker nog, ze lijken echt anders te reageren. Ik ben veel rustiger en ik ben gewoon meer mezelf geworden, niet meer en niet minder. Geen of nauwelijks nog angst en als het wel zo is, dan neem ik daar even de tijd voor. Het is goed zo, heel mooi.” – Maria

“Ik mediteerde al wel regelmatig, maar niet consequent elke dag. Dat ben ik door de cursus wel gaan doen. Inmiddels is het een soort van behoefte geworden om het elke ochtend en avond te doen. Ik vind het erg fijn om elke ochtend mijn intentie voor die dag te zetten. Ik mis het als ik het oversla. En voor mij heel belangrijk is dat ik echt beter in mijn lichaam aanwezig kan zijn/blijven.”

“Ondanks vele cursussen, therapie en zelfhulpboeken lukte het me vaak niet om in mijn kracht te blijven als gevoelige persoon. Vandaar deze cursus. De overtuiging dat het vanuit het hart moet leefde al enige tijd bij mij, jij geeft daar handen en voeten aan. Hele waardevolle aanvullingen in kennis en het allerbelangrijkste: alles is integer en echt. Ik gebruik de boommeditatie en het schoonmaken nu ook weer voor mijn zoontje van 7 die vaak uitgeput uit school komt en ook gevoelig is. Het contact houden met de hartenergie vind ik een geschenk als rode draad door de dag heen.” – Irma

“Ik heb meer bewustzijn in het moment, en daardoor voel ik me rustiger en minder in het ‘drama’. Ik geloof meer dat je je eigen weg kan volgen en vinden (meer vertrouwen). Ik ga vaker terug naar mijn hartcentrum en ‘verblijf’ daar (meer rust/veiligheid). De niet-leuke-dingen die ik voor anderen als vanzelfsprekend deed (te veel over mijn grens) merk ik nu op en doe ik steeds minder. Kunnen terugvallen op je video’s en artikelen geeft me heel veel rust. Ik ben je heel dankbaar voor het werk dat je doet en het licht dat je draagt.” – Elise

“De cursus heeft mijn leven veranderd. Ik kan me beter afsluiten voor allerlei emoties die niet van mij zijn en ik weet nu ook veel beter het onderscheid te maken tussen mijn eigen emoties en die van andere personen. Ik ben beter gegrond, hierdoor kan ik beter omgaan met mijn HSP en ADHD. Ik houd meer van mezelf, sta in mijn kracht en doe meer wat goed voor mij is. Ik heb meer energie en ik maak keuzes nu vaker op basis van mijn gevoel dan dat ik er te lang over nadenk. Daardoor blijf ik mijn pad volgen en doe ik wat goed voor mij is. Ik ben een ander mens geworden!” – Kim

“Dank je wel voor je geweldige cursus en al je hulp. Ik ben door alle facetten zo geholpen. Juist het eerlijk delen is zo fijn geweest.Wat de kracht van je cursus is is dat je ons niet afhankelijk maakt van jou maar dat we onzelf leren vertrouwen. En dat ben ik niet eerder tegengekomen! Een groot compliment. Fijn om het begrip te krijgen en te leren hoe mijn transformatieproces verloopt. En dan weer die laatste module die dat prachtig en liefdevol helpt te omarmen wanneer je alle negatieve dingen tegenkomt.” – Maaike

“Voor mij zat de kracht van de cursus in de eenvoud. Ik heb nog wel eens de neiging om dingen te ingewikkeld te maken, waardoor ik snel in mijn hoofd ga zitten. Door de cursus heb ik ervaren dat relatief simpele oefeningen door herhaling een groot effect kunnen hebben en dat ik juist hierdoor mezelf de kans geef om steeds dieper te voelen. ” – Marita

“Dankjewel lieve Irene voor deze cursus. Het heeft mijn leven verrijkt en ik kan telkens weer de video’s bekijken als het even tegenzit of ik er niet uitkom!” – Annie