Leven in het NU – online cursus

in 5 weken meer mindful en aanwezig zijn in je dagelijks leven

“Uit je hoofd, in het moment” 

Herken je dit?

dreamstime_mindfull_m_37903698Je zit veel in je hoofd en ‘te weinig’ in je hart.

Je verliest jezelf in gedachten en/of emoties.

Je leeft op de automatische piloot: je bent niet echt aanwezig bij dat wat je doet.

In bepaalde situaties kun je goed aanwezig zijn en verbinden (bijvoorbeeld in de natuur) maar in het dagelijks leven raak je dat gevoel heel snel kwijt.

Je bent veel bezig met wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren (je maakt je zorgen of piekert veel) of je hebt juist moeite met het loslaten van het verleden (bijvoorbeeld gesprekken of gebeurtenissen die door je hoofd blijven malen).

Je vindt het lastig om helemaal aanwezig te zijn bij wat er NU is.

Doordat je zoveel in je hoofd zit kun je minder genieten van dat wat er is, van de gewone dagelijkse dingen waaruit ons leven is opgebouwd.

Je zou graag meer rust willen ervaren, meer willen genieten, en meer mindful en aanwezig willen zijn in je dagelijks leven.

Als je je hierin herkent, lees dan verder want dan is deze cursus iets voor jou.

_MG_9082circleWelkom, mijn naam is Irene Langeveld. Sinds 2007 ben ik op een reis naar meer bewustzijn, mindfulness en aanwezigheid in mijn dagelijks leven.

Meditatie heeft me veel gebracht maar vooral de combinatie van meditatie en dagelijks leven fascineert mij. Het is prachtig als je mooie ervaringen hebt tijdens je meditaties. Maar dan begint het pas: het gaat erom dat je de meditatie-ervaringen in je dagelijks leven kunt brengen.

Zodat je steeds meer bewust, mindful en aanwezig kunt zijn bij dat wat je doet en van daaruit kunt verbinden met jezelf, met anderen en met de natuur. Een continu proces dat zich steeds verder verdiept! En dat is waar deze cursus je bij kan helpen.

In deze cursus gaan we in 5 weken naar meer mindfulness en aanwezigheid in je dagelijks leven

 

In deze online meditatiecursus leer je:

 • uit je hoofd en in je lichaam te komen
 • op een vriendelijke en effectieve manier met gedachten en gevoelens om te gaan
 • te observeren wat er in je gebeurt – in plaats van meegesleept te worden door je gedachten of gevoelens
 • steeds meer in je eigen rust te blijven, ook als het druk is (van buiten of van binnen)

De cursus is zowel geschikt voor mensen die nog nooit iets met meditatie hebben gedaan als voor mensen die al veel ervaring hebben en zoeken naar verdieping.

‘Leven in het nu’, dat wilde ik graag maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Dit is een cursus waarbij je leert om in het Nu te leven met al je gedachten en emoties. En deze te observeren in plaats van erin mee te gaan. Een cursus om bij jezelf te blijven en dingen met aandacht te doen. Dat geeft een heerlijk gevoel van rust.
José

“Een zeer complete, effectieve en prettige cursus. Ook fijn dat ik de meditaties altijd kan blijven beluisteren.”

“De Leven in het Nu cursus is een aanrader. Het helpt je om nog beter te gronden en tegelijkertijd bewust te leven. Meditaties met ‘effect’ en heel goede uitleg.”
Lucie

De cursus is als volgt opgebouwd:

Week 1) Aanwezig in je lichaam

De eerste week oefenen we met in het hier en nu komen via je lichaam en al je zintuigen.

Want als je meer in je lichaam bent, ben je ook meer in het hier en nu. Je lichaam is de toegangspoort naar het hier en nu en de sleutel om van je hoofd naar je hart te gaan. In de meditatie van deze week gebruiken we je lichaamsbewustzijn en al je zintuigen om helemaal te verbinden met hier en nu. Ook ga je oefenen met de overgang tussen meditatie en ‘normaal’ bewustzijn zodat je steeds meer aanwezig kunt zijn, ook buiten de meditatie.

Week 2) Omgaan met gedachten

In deze week leer je hoe je kunt omgaan met (drukke) gedachten. Hoe blijf je in je centrum wanneer je hoofd alle kanten op gaat? Je leert om aanwezig te zijn bij dat wat er in je hoofd gebeurt en je gedachten te observeren vanuit een neutrale, liefdevolle houding. Hierdoor kun je verbonden blijven met je innerlijke rust, ook als je gedachten alle kanten op gaan.

Week 3) Omgaan met emoties

Emoties kunnen ons makkelijk uit balans en uit het hier en nu brengen. In de meditatie van deze week ga je vanuit compassie en zachtheid kijken naar dat wat je voelt, of dat nu een prettig gevoel is of een onprettig gevoel. Je leert hoe je door aanwezig te zijn bij dat wat er is lastige emoties kunt integreren. Je wordt de waarnemer in plaats van het slachtoffer van je emoties.

Week 4) Aanwezig zijn in je dagelijks leven

dreamstime_meditationonstreet_m_21322889In de meditatie van deze week ga je oefenen met aanwezig zijn bij alles wat er is: wat je voelt, denkt en waarneemt binnen en buiten je. Je leert om informatie naar je toe te laten komen (in plaats van dat je het op gaat halen) en gaat oefenen met aanwezig zijn bij dagelijkse activiteiten. Zodat je niet alleen aanwezig bent als je mediteert, maar ook daarbuiten!

Week 5) Integratie en afsluiting

Week 5 kun je gebruiken om de informatie van de afgelopen weken te laten bezinken en de online workshop te bekijken die de afronding van deze cursus vormt (inclusief geleide meditatie).

“Ik wilde graag weer beginnen met mediteren. Ik heb het op veel verschillende manieren geprobeerd maar het lukte nooit. Van jouw lessen heb ik genoten en ik kon er goed bij blijven. Ik heb de cursus als heel plezierig en duidelijk ervaren. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren. Heel veel dank ervoor.”
Roos

Je openheid, helderheid en je prettige stem spraken mij meteen aan. Het belangrijkste wat ik in deze cursus heb ervaren is dat alles er mag zijn. Het aanvaarden van ook de negatieve gevoelens/gedachten. Er vriendelijk naar kijken. Verder vond ik je meditaties erg fijn, ik zat er vaak meteen in. Ik voel mijn kracht steeds meer. Dank!”
Mieke

“Ik voel me prettiger, rustiger en gezonder en van binnen voel ik me vaak heel gelukkig. Ik heb meer energie.”

Deze cursus is geschikt voor jou als:

 

 • dreamstime_m_88479794_smallje graag meer aanwezig en mindful wil zijn in je dagelijks leven
 • je de zin én mogelijkheid hebt om elke dag ongeveer 20 minuten vrij te maken om te mediteren
 • graag wilt leren door te doen en te ervaren
 • begint met mediteren óf je meditaties die je al doet wilt verdiepen
 • met compassie naar jezelf en al je gedachten en emoties wilt leren kijken zonder te vechten tegen dat wat er is – zonder dat jij hoeft te veranderen.

In deze cursus verbind je met het hier en nu door te oefenen en ervaren. Verwacht geen theoretische presentaties, wél praktische tips als aanvulling op de meditaties.

Het meeste resultaat bereik je door een ritme te vinden van (bijna) dagelijkse meditaties. Verwacht ongeveer 20 minuten per dag met de cursus bezig te zijn.

 

Jouw energie brengt rust tijdens de meditaties die je begeleid. Ik heb mijn eigen energiestroom leren kennen en weet nu hoe ik dicht bij mijzelf kan blijven en dat ik deze energie kan toepassen om zo vanuit mijzelf de dingen beter te beleven. Het was een fijne en makkelijk te volgen cursus waar je als HSP-er zeker baat bij hebt. Heel toegankelijk en duidelijk.”
Jacqueline

Irene geeft mensen wat ik noem ‘hun eigen spirituele autonomie” terug. Leven in het Nu was heel waardevol en heeft me geholpen om nog beter bij mezelf te kunnen blijven.”
Miriam

Je legt de dingen op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit met je fijne stem. Het heeft mij nog meer rust gebracht.

Waarom deze cursus?

 

Wat doet het met je als je meer aanwezig kunt zijn in het hier & nu?

 

Als je meer aanwezig bent in je lichaam, in jezelf en in je leven dan ervaar je:

dreamstime_m_13531794

 • meer rust in je hoofd
 • meer vertrouwen
 • meer energie
 • meer meegaan met de stroom en minder weerstand. Minder vechten tegen jezelf.
 • meer aanwezig zijn bij de mensen om je heen waardoor je relaties en je communicatie verbeteren
 • meer genieten, van grote én kleine dingen
 • makkelijker kunnen verbinden met je eigen creatieve stroom 
 • betere keuzes maken omdat je helderder kunt denken en beter af kunt stemmen op je intuitie
 • je wordt minder afhankelijk van wat er om je heen gebeurt. Vanuit aanwezigheid heb je toegang tot een rust en vertrouwen, onafhankelijk van wat er om je heen of in je eigen leven gebeurt.
 • een betere balans tussen je hoofd en je hart.

Aanwezig zijn en mindfulness in je leven brengen is een proces dat je steeds verder kunt verdiepen. De cursus geeft je een sterke basis om niet alleen je meditaties te verdiepen maar ook steeds meer bewustzijn in je dagelijks leven te brengen.

Dus wil je graag:

 

 • meer aanwezig zijn in het hier en nudreamstime_m_66972941small
 • uit je denkwereld komen
 • meer genieten van het leven
 • minder piekeren
 • meer rust en vertrouwen ervaren in je dagelijks leven?

Dan is deze cursus iets voor jou!

“Deze cursus is een cadeau voor jezelf”

“Een aanrader als je echt vanuit je gevoel, aanwezig in je lichaam, je leven wilt gaan beleven.”

“Doen! Het is afwisselend, eerlijk, geen poespas en je voelt je veel beter als je tot jezelf komt.”

Hoe werkt het?

 

dreamstime_m_55746025Nadat je hebt aangemeld krijg je direct module 1 van de cursus in je inbox. Vervolgens ontvang je iedere week een nieuwe module.

Elke week ontvang je:

 • een geleide meditatie van 15-20 minuten over het thema van die week
 • enkele korte video reminders gedurende de week om je te helpen met je beoefening van aanwezigheid en meditatie

Als je tijdens de cursus vragen hebt over je ervaringen of als iets je niet helemaal duidelijk is, kun je gebruik maken van email support: email je vraag naar mij en ik zal je zo goed mogelijk verder helpen (één email per module).

Je kunt de cursus volledig in je eigen tempo doen: je houdt ook na afloop van de cursus toegang tot alle meditaties en videos (en deze zijn zelfs te downloaden zodat je ze ook offline overal mee naar toe kunt nemen).

Aanmelden

 

Voel je je aangetrokken tot deze cursus? Meld je dan hieronder aan!

De prijs van de gehele cursus is 97 euro.

Actie 25 mei: vandaag krijg je 12% jubileumkorting en betaal je 85 euro

Het is ook mogelijk om in twee termijnen van 49 euro te betalen. Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog één keer een bedrag van 49 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen.

Klik hieronder om je aan te melden. Je kunt direct beginnen met het eerste deel van de cursus!

Vraag je je af of deze cursus iets voor jou is of twijfel je tussen meerdere cursussen? E-mail me :-)

Veelgestelde vragen

 

Wanneer begint de cursus? 

De cursus start zodra jij je betaling hebt afgerond. Je ontvangt dan direct module 1 in je inbox.

Is deze cursus voor beginners of gevorderden?

Beide! Het verschil tussen beginners en gevorderden zit niet zozeer in het soort oefeningen dat je doet. Zeker bij meditatie doen ‘gevorderden’ dezelfde oefeningen/meditaties als ‘beginners’ alleen hebben zij vaak een diepere ervaring doordat ze sneller in hun eigen rust en aanwezigheid kunnen zakken.

Deze cursus is voor jou als je begint met mediteren maar ook zeker als je het weer op wilt pakken of je oefening wilt verdiepen door terug te gaan naar de basis.

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja dat kan. Je houdt ook na afloop van de cursus toegang tot alle meditaties en video’s dus je kunt echt helemaal je eigen tempo volgen. Wel krijg je iedere week automatisch toegang tot de nieuwe module.

Wat als ik vragen heb tijdens de cursus?

Dan kun je mij altijd mailen! Email support (eens per week) is inclusief bij de cursus.

Hoe werkt een online cursus?

Mijn online cursussen werken als volgt: na je bestelling en betaling via irenelangeveld.nl ontvang je een email met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je kunt inloggen op de speciale website waar je de eerste module (en later ook alle andere modules) vindt. Daar kun je de eerste video bekijken, de meditaties beluisteren, etc.

Alle videos en mp3s zijn te downloaden zodat je ze waar dan ook kunt gebruiken (en zo vaak en wanneer je maar wilt). Elke week ontvang je een email met daarin een link naar de volgende module. Zo wijst de cursus zich vanzelf!

Wat als ik helemáál niet technisch ben en niet weet hoe een online cursus werkt?

Email ons en dan helpt mijn team je verder. Tot nu toe is het iedereen gelukt om in te loggen en de meditaties/videos te bekijken of te beluisteren :-)

Ik heb al een andere cursus van je gevolgd of denk daarover. Zit er overlap in de cursussen?

Belangrijk om te weten is dat al mijn cursussen op zichzelf staan en hun eigen thema hebben. Ze zijn prima te combineren, haken als het ware in elkaar.

Deze cursus is helemaal gericht op mindful en aanwezig zijn in je dagelijks leven, om zo meer rust en vertrouwen te ervaren en meer te kunnen genieten van dat wat het leven je hier & nu te bieden heeft.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen van 49 euro te betalen. Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog één keer een bedrag van 49 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen.

Kan ik via bankoverschrijving betalen?

Ook dat kan. Neem daarvoor even contact met ons op.

Kan ik de cursus cadeau geven?

Je kunt de cursus cadeau geven aan iemand anders. Neem daarvoor voordat je bestelt even contact met ons op dan zorgen wij dat de cursus bij de juiste persoon terecht komt!

Heb je andere vragen? Laat het ons weten! 

Klik hier voor de contactpagina
_MG_8370circle

Voel je je aangetrokken tot deze cursus, dan hoop ik je binnenkort te zien in de eerste module!

Hartelijke groet,

Irene