HSP Cursus Omgaan met Hooggevoeligheid: Thuiskomen In Jezelf

Deze online cursus helpt je om zo stevig in jezelf te staan

dat je veel minder last hebt van dat wat je van anderen voelt.

De cursus Thuiskomen in Jezelf – Omgaan met Hooggevoeligheid is voor mensen die hun gevoeligheid nog vaak als een last ervaren en daar graag op een andere manier mee om zouden willen gaan. Zodat je steeds meer de kracht van hooggevoeligheid kunt gaan ervaren in je dagelijks leven en het steeds minder als een last hoeft te ervaren.

Liever eerst een voorproefje? Mijn gratis mini serie over hooggevoeligheid geeft je een idee van hoe ik werk. Klik hier voor meer informatie over de gratis HSP mini cursus!

Herken je dit?

 • Je weet dat hooggevoeligheid een kracht en talent is…. maar zo voelt het nog niet altijd
 • Je bent snel moe, uit balans en/of overweldigd door alles wat je voelt
 • Je ‘waait met alle winden mee’ omdat je niet goed verbonden bent met jezelf
 • Door je hooggevoeligheid voel je je regelmatig kwetsbaar en je vermijdt wellicht bepaalde plaatsen of mensen omdat ze teveel impact op je hebben
 • Je hebt de neiging jezelf klein te maken en hebt moeite om voor jezelf op te komen
 • Je probeert het altijd iedereen naar de zin te maken maar vergeet daarbij nogal eens jezelf

Als een of meer van deze statements jou beschrijft dan ben je op de goede plek.

Door middel van de meditaties en praktische oefeningen in de online cursus Thuiskomen In Jezelf kun je een stevige energetische basis voor jezelf bouwen waardoor je minder snel uit balans gebracht wordt.

De emoties en energieën van andere mensen hebben dan veel minder effect op hoe jij je voelt en je kunt beter omgaan met drukke en stressvolle situaties.

De cursus Thuiskomen in Jezelf helpt je om uit de overlevingsstand te komen met je gevoeligheid

Zodat je nog steeds alles kunt voelen maar daar niet meer zo snel door uit balans raakt.

Zodat je kunt loslaten wat niet van jou is en weer helder krijgt wie jij bent, wat jij voelt en wat voor jou belangrijk is.

Zodat je je gevoeligheid kunt gebruiken om nog beter aan te voelen wat er nodig is in elk moment…. zonder dat je daarbij jezelf verliest.

Zodat je weer helder kunt voelen wat bij jou past en welke keuzes voor jou goed zijn.

En je zo goed voor jezelf zorgt dat je ook daadwerkelijk iets te geven hebt aan al die mensen voor wie jij iets kunt betekenen.

“Ik was door alles op te pikken, in een ander te kruipen en me aan te passen mijn eigenheid (zonder dat ik het doorhad) helemaal kwijt geraakt. Nu kom ik langzaam weer bij mezelf en zie ik ook dat de dingen die ik als kind al vond of dacht gewoon klopten. Mijn gevoel en authenticiteit waren weg, maar komen nu weer terug!

Wat ik in deze cursus heb ervaren:

 • Herkenning! Inzicht!
 • Ik snap nu waarom ik ben geworden/ heb gehandeld zoals ik handelde/leefde.
 • Er vielen zoveel kwartjes….
 • Aarden.
 • Energie/aandacht bij mezelf houden.
 • Minder moe.
 • Duidelijker mijn grenzen aan kunnen geven. Ik was soms heel vaag.

Ik ben er heel erg blij mee!”

Jellien

Hoe doe je dat, stevig staan in je gevoeligheid?

dreamstime_m_54100990Ik noem dat energie management en het is de kern van deze online cursus.

In de cursus leer je stap voor stap om:

 • bij jezelf te komen
 • én beter bij jezelf te blijven tijdens je dagelijkse activiteiten en in gesprekken
 • los te laten wat niet van jou is (emoties, energiën, gedachten, meningen)
 • je eigen energie bij elkaar te houden zodat je niet continu leegloopt
 • je eigen ruimte op een gezonde manier in te nemen
 • je eigen grenzen te (her)kennen
 • zo goed voor jezelf te zorgen dat je daadwerkelijk iets te geven hebt aan anderen als en wanneer je daarvoor kiest

Dit doen we door middel van geleide meditaties en praktische tips en oefeningen.

Stap voor stap bouwen we aan een stevige basis voor jezelf.

Testimonials

Meer dan 800 mensen gingen je al voor in deze cursus. Iedereen is anders maar over het algemeen hoor ik dat cursisten zich door de cursus minder snel overweldigd en uitgeput voelen. Ze hebben meer energie, kunnen meer genieten van het leven en veel beter omgaan met dat wat zij voelen en ze ervaren meer rust en meer zelfvertrouwen om hun eigen weg te gaan.

Enkele reacties:

“Dank je wel voor de mooie bruikbare tips en meditaties in ‘Thuiskomen in jezelf’. Ik voel me sterker, stabieler en vooral meer “heel”. Ik ben op de goede weg voel ik en ik krijg hierdoor meer energie. Ik heb het gevoel een “nieuw” leven te kunnen krijgen op deze manier!”

“Ik voel me steviger, heb meer zelfvertrouwen, durf meer mezelf te zijn. De manier waarop je de cursus “presenteerde” vond ik heel toegankelijk, warm, rustig, ik voelde me meteen thuis. Ik ben erg blij dat ik me heb opgegeven en heb er elke dag profijt van!”
Gerda

“Voor de cursus verloor ik energie en was ik vlug uitgeput. Sinds de cursus sta ik steviger op de grond en in m’n kracht. Ik kan me weer opladen als ik moe ben. Ik voel me energieker. Ik zit beter in m’n vel en in m’n lichaam. Een zeer interessante cursus met veel goede tools!”
Muriel

dreamstime_xl_55904540Het goede nieuws :-)

Het goede nieuws is dat je kunt leren om zó stevig in jezelf te staan dat je nog maar weinig negatieve effecten ondervindt van je gevoeligheid.

Door middel van de praktische oefeningen en meditaties in de cursus blijf je beter bij jezelf waardoor je meer rust en balans ervaart in je dagelijks leven. Je leert om je eigen ruimte in te nemen, om bij jezelf te komen én te blijven.

En als je leert om beter met je hooggevoeligheid om te gaan, dan kun je ook echt de positieve kanten van je gevoeligheid gaan herkennen en gebruiken.

Bijvoorbeeld:

 • je intuïtie verder ontwikkelen (want als je steeds maar in de survival-stand staat met je sensitiviteit is er maar weinig ruimte om ook nog naar je intuïtie te luisteren)
 • beter aanvoelen welke keuzes voor jou juist zijn
 • voelen waar je grenzen liggen en die dan ook kunnen communiceren naar anderen omdat je minder afhankelijk wordt van anderen en meer in je eigen kracht komt te staan
 • meer en dieper genieten van dat wat het leven je te bieden heeft. Je kunt weer genieten van grote en kleine dingen en je voelt je niet meer (of in ieder geval veel minder) belemmerd door je sensitiviteit.
“Ik had heel veel moeite om bij mezelf te blijven en mijn omgeving ‘los te laten’. Sinds de cursus voel ik me rustiger en steviger verankerd in mezelf. Ik heb meer zelfvertrouwen.”

“Ik merk echt het verschil en merk ook dat ik beter word in de dingen waar ik moeite mee heb/had. Dus gronden, ruimte innemen en energie die niet van mij is uit mijn energieveld ‘gooien’. Ik leer eindelijk te voelen wat wel en niet van mij is en kan mezelf nu soms zelfs in een paar tellen van ‘energetische rommel’ ontdoen.”

Hoe werkt het?

dreamstime_m_37371445De cursus “Thuiskomen in Jezelf” duurt vijf weken. Elke week ontvang je een video met praktische tips, een geleide meditatie en een pdf-tekst met daarin een overzicht van de belangrijkste tips en oefeningen.

Dit is een praktische cursus, gericht op het integreren van de tips & meditaties in je dagelijks leven. De video’s en meditaties zijn daarom kort maar krachtig (ongeveer 10-15 minuten).

Zie het als een stappenplan dat je kunt volgen om steeds beter met je hooggevoeligheid om te kunnen gaan.

Het stappenplan ziet er als volgt uit (dit zijn de onderwerpen die we behandelen in de cursus):

week 1: bij jezelf komen, gronden, verbinden met jezelf en je dag goed beginnen. Ochtendmeditatie.

week 2: in je kracht blijven gedurende de dag + je energetische antennes intrekken zodat je stopt met monitoren en ‘pleasen’.

week 3: bij jezelf terugkomen aan het eind van de dag of wanneer je uit balans bent geraakt. De energieën van jou en de ander uitsorteren. Loslaten wat niet van jou is en jouw energie terughalen naar jezelf.

week 4: je eigen ruimte innemen (en stoppen met jezelf klein en onzichtbaar te maken). Plus een meditatie om je te helpen voor te bereiden op je slaap.

week 5: (super) goed voor jezelf zorgen en oordelen over jezelf loslaten zodat je vanuit daar aan anderen kunt geven en een Q&A (Vraag & Antwoord) video met veelgestelde vragen. Deze Q&A wordt in de loop van de tijd verder aangevuld.

Elke week ontvang je een nieuw cursusdeel, zodat je tussendoor tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen en ermee te oefenen. Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo doen en de video’s en meditaties zo vaak bekijken als je maar wilt.

Deze cursus geeft je een stevige basis om om te gaan met hooggevoeligheid.

Van daaruit kun je dan verder bouwen, bijvoorbeeld je intuitie verder ontwikkelen of wellicht anderen helpen met dat wat jij te bieden hebt aan de wereld.

Als je klaar bent om op een andere manier met je hooggevoeligheid om te gaan, dan is deze cursus voor jou.

Aanmelden

De prijs voor de gehele cursus is 147 euro.

Actie 25 mei: vandaag krijg je 12% jubileumkorting en betaal je 129 euro

Het is ook mogelijk om in drie termijnen van 50 euro te betalen. Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog twee keer een bedrag van 50 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen.

Klik hieronder om naar de webwinkel te gaan en de cursus te bestellen.

Vraag je je af of deze cursus iets voor jou is of twijfel je tussen meerdere cursussen? E-mail me :-)

Veelgestelde Vragen

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja, dat kan! Je ontvangt iedere week een nieuwe module maar je behoud ook na afloop van de cursus toegang tot al het cursusmateriaal: alle video’s, mp3s, pdfs en meditaties.

Kan ik de meditaties downloaden?

Ja, alle video’s en meditaties zijn te downloaden als audiobestand (mp3). Zodat je ze op je telefoon of tablet kunt zetten en waar je ook bent kunt bekijken of beluisteren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt in drie termijnen van 50 euro betalen.

Je betaalt dan de eerste keer via de webshop (met Ideal, Bancontact, MisterCash, Paypal of Creditcard) en geeft daarmee een machtiging om nog twee keer een bedrag van 50 euro af te laten schrijven. Klik hier als je in termijnen wilt betalen!

Kan ik ook via bankoverschrijving betalen?

Ja, dat kan. Neem even contact met ons op dan ontvang je het rekeningnummer. Na ontvangst van je betaling krijg je toegang tot de cursus.

Heb je nog andere vragen? Laat het ons gerust even weten!

In een meditatie lukt het wel om bij jezelf te zijn. Het waardevolle van de cursus vond ik dat ik heb geleerd om daar nu ook gedurende de dag weer naar terug kunnen keren. Ik ben meer geaard en voel ook beter als ik dat niet meer ben. Ik ben me bewuster van mezelf en kan beter bij mezelf blijven. Het scheiden van energieën van de ander en van mij vond ik ook heel waardevol!”
Carolien

Meer reacties van mensen die je voorgingen in deze cursus:

_MG_9048circle“Ik kan gemakkelijker bij mezelf blijven en heb vooral meer energie en minder last van wisselende stemmingen. Minder spanning in mijn lijf, meer rust en een intens gevoel van geluk wanneer ik ben verbonden met mijzelf!”

“Ik kan nu beter onderscheid maken wat van mij is, en welke gevoelens/emoties/angsten van de ander zijn. Hiervoor was ik een speelbal van mijn opkomende emoties. Ik ervoer de grens niet tussen mij en de ander. De cursus thuiskomen in mezelf heeft mij hierbij op weg geholpen.” – Marianne

“Ik wil je graag vertellen dat ik erg blij ben met de cursus! Fijn dat de meditaties kort zijn. Niets houdt me tegen om ze iedere ochtend even te doen!”

“Ik ben iedere dag gaan gronden, en zou niet meer anders willen! Voel me lekkerder in mijn vel (beter geconcentreerd) en minder snel van mijn stuk. Het is erg fijn om elke dag een meditatiemoment voor mezelf te nemen. Het voelt als een klein feestje!” – Bianca

“Ik heb veel meer rust en structuur gevonden. Mijn lichaam hoort er nu bij. De meditaties geven zoveel rust en kracht. Ik vind het prachtig. Ik vond de cursus duidelijk en ontzettend prettig. De ruimte voor vragen die je bood was ook prettig. Irene, je hebt heel mooi persoonlijk gemaakt en dat gaf het gevoel dat ik mocht thuiskomen op mijn manier.” – Daniëlle

“Het verbaasde mij dat ik vrij snel resultaat kon bereiken door iedere dag na mijn werk even een meditatie te doen . Vooral het gronden en de ademhalings technieken brachten vrijwel direct resultaat!” – Henri

“Ik had al heel vaak van alles gelezen over mediteren. Dus ik wist hoe het moest, maar het daadwerkelijk doen, was moeilijk. De cursus heeft me heel veel gebracht. En niet alleen mij, maar ook mijn gezin. Mijn kinderen merkten het direct: ‘mam wat ben je relaxed!’. En het mooie vind ik dat ik nu mediteer vanuit mijn gevoel, omdat ik het wil en niet omdat ik het moet, omdat het goed voor me zou zijn. En dit komt door de prachtige ervaringen in deze cursus.” – Pauline

“Wow, net voor het eerst de meditatie van deel 4 gedaan. Ik vond het geweldig!! Kreeg tranen van geluk; dit was voor het eerst dat ik überhaupt mijn hele lichaam innam! En ook mijn energieveld en groter. Voelde geweldig!! Dat dat kan! Ik wil nog een keer!! ;) ” – Cindy

“Sinds de cursus Thuiskomen in jezelf ben ik minder angstig, rustiger en voel meer zelfvertrouwen. De oefeningen hebben voor een balans gezorgd, die terug te vinden is in het dagelijks leven.” – Maria

“Ik was helemaal vastgelopen met mijn hooggevoeligheid en was op zoek naar hulp. Toen vond ik jou en heb me meteen aangemeld voor de cursus Thuiskomen in jezelf. Ik vind het geweldig en voel me er prima bij. Ik sta steviger in het leven en heb zelfvertrouwen en zoveel meer rust. Het meest waardevolle is dat ik nu mag voelen dat ik er toe doe en dat ik mijn ruimte in mag nemen. Bedankt Irene dat je in mijn leven bent gekomen en ik eindelijk kan en mag worden wie ik ben. Dat ik het vechten tegen de buitenwereld los kan laten en mijn eigen weg mag volgen.” – Wilma

“De cursus Thuiskomen in Jezelf is precies wat je omschrijft: een mooie basis voor elke hsp-er (en niet hsp-er). Met eenvoud en tegelijkertijd diepgang en warmte. Ik voel nu eindelijk mijn grondingskoorden en ik voel in interactie met anderen wanneer mijn energie te veel buiten mezelf (“pleasend”) is.” – Dorine

“Langzaamaan groeit er meer acceptatie van het feit dat ik hoogsensitief ben. Ik kan beter bij mezelf blijven en merk het eerder op wanneer ik weer in m’n hoofd ben gaan zitten. Ik weet nu dat ook korte momenten van meditatie of simpelweg bewust waarnemen van mijn ademhaling er al voor zorgen dat ik weer voel waar ík ben. Ik hoef geen uren te mediteren of m’n dagen compleet anders in te richten; met kleine momenten van bewustzijn kan ik al veel meer bij mezelf blijven.” – Anniek

“Ik wilde graag goed leren gronden en in mijzelf aanwezig te zijn. Alles voelt nu zo anders, om echt verankerd te zijn in jezelf en voelen hoe stevig je gegrond bent. Het geeft mij meer rust en veiligheid, een bepaald basisgevoel wat ik zo miste. Het onderscheidingsvermogen wordt beter en raak minder snel overprikkeld of extreem vermoeid.”

“Het meest waardevolle dat ik in de cursus geleerd heb is om goed voor mijzelf te zorgen vanuit zachtheid en liefde. De combinatie van de meditaties om te gronden en te zorgen voor jezelf ervaar ik iedere dag weer als SUPER. Hoe scherp ik dan alles waarneem en hoe gecentreerd en krachtig ik dan ben en alles vanuit die zachtheid. Heel fijn om zo de dag te kunnen beginnen!”

“Ik kies nooit voor een online cursus, maar had het idee dat deze cursus mij toch iets zou brengen.

En het was het vertrouwen waard! Het was net of ik vele weken bij Irene thuis aan de slag was.

De puurheid van Irene en de praktische handvatten boden herkenning, verdieping en rust. Irene houdt ruimte voor ieders eigenheid, is grondig en niet dogmatisch. Irene komt misschien in eerste instantie kwetsbaar over, maar weet zeer krachtig en met goede tips de kern te raken.

Ik kan mezelf sneller tot rust terugbrengen. Ik ben mij er veel bewuster van als ik mijn antennes en energie naar buiten heb gericht en kan hier met mildheid en sneller in wijzigen als dat nodig is.

Ik heb werkelijk beter verbonden met mezelf en nu kan ik gedoseerder geven aan mijn omgeving.

Irene, bedankt!!” – Annemieke

“Bedankt voor de goede cursus en voor het mooie werk dat je doet! Voordat ik de cursus deed werd ik steeds plat gedrukt door emoties om me heen (ik werd klein gemaakt door mijn omgeving). Door de cursus heb ik meer ruimte leren innemen, waardoor ik meer ruimte kreeg om verder te groeien. Sinds de cursus zijn er enkele puzzelstukken op zijn plaats gevallen en heb ik een boost kunnen maken in mijn eigen groei. Dit is een heel mooie cursus voor mensen die gevoelig zijn en een goede basis om verder te kunnen groeien.” – Koen

“Ik heb nu zelf mogen ervaren hoe fijn het is om je beter gegrond te voelen. Ik kom de dag hierdoor meer relaxed door en ik ben minder uitgeput, omdat ik mij minder laat leiden door allerlei prikkels (zowel externe als interne). Ik kan opgepikte energie van anderen kwijt en kan mijn eigen energie terughalen waardoor ik aan het einde van de dag minder uitgeput ben. Je hebt een prettige rustige stem en je houdt de meditaties kort waardoor ik het goed kon volhouden om dagelijks te oefenen. Bedankt Irene!”

“Tot een paar weken geleden was het rampzalig op mijn werk. Ik werd er letterlijk ziek van. Maar nu, na Irene’s cursus, gaat het beter en heb ik geleerd wat ik met mijn energie doe en hoe ik deze bij mezelf kan houden. Ik ben ermee aan het oefenen, maar tot nu toe werkt het écht voor mij! Verder besef ik dat ik het overlevingsmechanisme – het constant peilen van mijn omgeving of alles wel goed gaat – niet meer nodig heb en los mag laten. Hoera, ik mag van mezelf bij mezelf blijven!” – Maartje

(Maartje heeft een artikel geschreven over haar ervaring met hoogsensitiviteit en hoe de cursus Thuiskomen in jezelf haar daarbij geholpen heeft. Je kunt dat artikel hier lezen.