Leven in het NU – online cursus

in 5 weken meer mindful en aanwezig zijn in je dagelijks leven

“Uit je hoofd, in het moment” 

Herken je dit?

dreamstime_mindfull_m_37903698Je zit veel in je hoofd en ‘te weinig’ in je hart.

Je verliest jezelf regelmatig in gedachten en/of emoties.

Je leeft vaak op de automatische piloot: je bent niet echt aanwezig bij dat wat je doet.

In bepaalde situaties kun je goed aanwezig zijn, verbinden en genieten (bijvoorbeeld in de natuur) maar in het dagelijks leven (bijvoorbeeld op je werk of in je gezin) raak je dat gevoel heel snel kwijt.

Je bent veel bezig met wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren (je maakt je zorgen of piekert veel) of je hebt juist moeite met het loslaten van het verleden (bijvoorbeeld het loslaten van de dag of gesprekken en gebeurtenissen die in je hoofd door blijven malen).

Je vindt het lastig om helemaal aanwezig te zijn bij wat er NU is.

Doordat je zoveel in je hoofd zit kun je minder genieten van dat wat er is.

Je zou graag meer rust willen ervaren, meer willen genieten, en meer mindful en aanwezig willen zijn in je dagelijks leven.

Als je je hierin herkent, lees dan verder want dan is deze cursus iets voor jou.

_MG_9082circleWelkom, mijn naam is Irene Langeveld. Sinds 2007 ben ik op een reis naar meer bewustzijn, mindfulness en aanwezigheid in mijn dagelijks leven.

Meditatie heeft me veel gebracht maar vooral de combinatie van meditatie en dagelijks leven fascineert mij. Het is prachtig als je mooie ervaringen hebt tijdens je meditaties. Maar dan begint het pas: het gaat erom dat je de meditatie-ervaringen in je dagelijks leven kunt brengen.

Zodat je steeds meer bewust, mindful en aanwezig kunt zijn bij dat wat je doet en van daaruit kunt verbinden met jezelf, met anderen en met de natuur. Een continu proces dat zich steeds verder verdiept! En dat is waar deze cursus je bij kan helpen.

In deze cursus gaan we in 5 weken naar meer mindfulness en aanwezigheid in je dagelijks leven

 

De cursus is als volgt opgebouwd:

 

Week 1) Aanwezig in je lichaam

De eerste week oefenen we met in het hier en nu komen via je lichaam en al je zintuigen.

Want als je meer in je lichaam bent, ben je ook meer in het hier en nu. Je lichaam is de toegangspoort naar het hier en nu en de sleutel om van je hoofd naar je hart te gaan. In de meditatie van deze week gebruiken we je lichaamsbewustzijn en al je zintuigen om helemaal te verbinden met hier en nu. Ook ga je oefenen met de overgang tussen meditatie en ‘normaal’ bewustzijn zodat je steeds meer aanwezig kunt zijn, ook buiten de meditatie.

Week 2) Omgaan met gedachten

In deze week leer je hoe je kunt omgaan met (drukke) gedachten. Hoe blijf je in je centrum wanneer je hoofd alle kanten op gaat? Je leert om aanwezig te zijn bij dat wat er in je hoofd gebeurt en je gedachten te observeren vanuit een neutrale, liefdevolle houding. Hierdoor kun je verbonden blijven met je innerlijke rust, ook als je gedachten alle kanten op gaan.

Week 3) Omgaan met emoties

Emoties kunnen ons makkelijk uit balans en uit het hier en nu brengen. In de meditatie van deze week ga je vanuit compassie en zachtheid kijken naar dat wat je voelt, of dat nu een positief/prettig gevoel is of een negatief/onprettig gevoel. Je leert hoe je door aanwezig te zijn bij dat wat er is lastige emoties kunt integreren. Je wordt de waarnemer in plaats van het slachtoffer van je emoties.

Week 4) Aanwezig zijn in je dagelijks leven

dreamstime_meditationonstreet_m_21322889In de meditatie van deze week ga je oefenen met aanwezig zijn bij alles wat er is: wat je voelt, denkt en waarneemt binnen en buiten je. Je leert om informatie naar je toe te laten komen (in plaats van dat je het op gaat halen) en gaat oefenen met aanwezig zijn bij dagelijkse activiteiten. Zodat je niet alleen aanwezig bent als je mediteert, maar ook daarbuiten!

Week 5) Integratie en afsluiting

Week 5 kun je gebruiken om de informatie van de afgelopen weken te laten bezinken en de online workshop te bekijken die de afronding van deze cursus vormt (inclusief geleide meditatie).

 

‘Leven in het nu’, dat wilde ik graag maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Dit is een cursus waarbij je leert om in het Nu te leven met al je gedachten en emoties. En deze te observeren in plaats van erin mee te gaan. Een cursus om bij jezelf te blijven en dingen met aandacht te doen. Dat geeft een heerlijk gevoel van rust. Ik verheug me al op de volgende cursus!José

“De Leven in het Nu cursus is een aanrader. Het helpt je om nog beter te gronden en tegelijkertijd bewust te leven. Meditaties met ‘effect’ en heel goede uitleg.” Lucie

Je openheid, helderheid en je prettige stem spraken mij meteen aan. Het belangrijkste wat ik in deze cursus heb ervaren is dat alles er mag zijn. Het aanvaarden van ook de negatieve gevoelens/gedachten. Er vriendelijk naar kijken. Verder vond ik je meditaties erg fijn, ik zat er vaak meteen in. Ik voel mijn kracht steeds meer. Dank!” Mieke

dreamstime_moment_m_53484880Deze cursus is geschikt voor jou als:

 • je graag meer aanwezig en mindful wil zijn in je dagelijks leven
 • je de zin én mogelijkheid hebt om elke dag ongeveer 20 minuten vrij te maken om te mediteren
 • graag wilt leren door te doen en te ervaren
 • begint met mediteren óf je meditaties die je al doet wilt verdiepen door terug te gaan naar de basis
 • met compassie naar jezelf en al je gedachten en emoties wilt leren kijken zonder te vechten tegen dat wat er is – zonder dat jij hoeft te veranderen.

 

Deze cursus is minder geschikt voor jou als je:

 

 • Graag een cursus wilt met veel theorie. Deze cursus bestaat uit geleide meditaties in combinatie met veel korte, praktische tips en wekelijkse vraag en antwoord sessies. Er zullen geen uitgebreide theoretische presentaties zijn. Deze cursus gaat over ervaren meer dan over leren.
 • Geen mogelijkheid ziet om elke dag 20 minuten van je tijd vrij te maken voor meditatie
 • Al heel veel (mindfulness) meditatie hebt gedaan en op zoek bent naar nieuwe oefeningen. In deze cursus heb je de mogelijkheid je meditatie-vaardigheden te verdiepen door terug te gaan naar de basis. Dat is wat waar mij betreft de verdieping ligt. Maar ben je op zoek naar nieuwe informatie en veel nieuwe oefeningen, dan is deze cursus niet voor jou.

 

De cursus gaf meer dan alleen maar antwoord op de vragen waar ik naar op zoek was. Je legt de dingen op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit met je fijne stem. Het heeft mij nog meer rust gebracht.

Waarom deze cursus?

 

Wat doet het met je als je meer aanwezig kunt zijn in het hier & nu?

 

Waarom is het zo waardevol om meer en meer in het hier en nu te leven?

Als je meer aanwezig bent in je lichaam, in jezelf en in je leven dan ervaar je:

dreamstime_m_13531794

 • meer rust in je hoofd
 • meer vertrouwen
 • meer energie
 • meer meegaan met de stroom en minder weerstand. Minder vechten tegen jezelf.
 • meer aanwezig zijn bij de mensen om je heen waardoor je relaties en je communicatie verbeteren
 • meer genieten, van grote én kleine dingen
 • makkelijker kunnen verbinden met je eigen creatieve stroom 
 • betere keuzes maken omdat je helderder kunt denken en beter af kunt stemmen op je intuitie
 • je wordt minder afhankelijk van wat er om je heen gebeurt. Vanuit aanwezigheid heb je toegang tot een rust en vertrouwen, onafhankelijk van wat er om je heen of in je eigen leven gebeurt.
 • een betere balans tussen je hoofd en je hart.

Aanwezig zijn en mindfulness in je leven brengen is een proces dat je steeds verder kunt verdiepen. De cursus geeft je een sterke basis om niet alleen je meditaties te verdiepen maar ook steeds meer bewustzijn in je dagelijks leven te brengen.

Jouw energie brengt rust tijdens de meditaties die je begeleid. Ik heb mijn eigen energiestroom leren kennen en weet nu hoe ik dicht bij mijzelf kan blijven en dat ik deze energie kan toepassen om zo vanuit mijzelf de dingen beter te beleven. Het was een fijne en makkelijk te volgen cursus waar je als HSP-er zeker baat bij hebt. Heel toegankelijk en duidelijk.” Jacqueline

Irene geeft mensen wat ik noem ‘hun eigen spirituele autonomie” terug. Leven in het Nu was heel waardevol en heeft me geholpen om nog beter bij mezelf te kunnen blijven.” Miriam

Hoe werkt het?

dreamstime_m_55746025Nadat je hebt aangemeld krijg je direct module 1 van de cursus in je inbox. Vervolgens ontvang je iedere week een nieuwe module.

Elke week ontvang je:

 • een geleide meditatie van 15-20 minuten over het thema van die week
 • enkele korte video reminders gedurende de week om je te helpen met je beoefening van aanwezigheid en meditatie

Als je tijdens de cursus vragen hebt over je ervaringen of als iets je niet helemaal duidelijk is, kun je gebruik maken van email support: email je vraag naar mij en ik zal je zo goed mogelijk verder helpen (maximaal één email per module).

Je kunt de cursus volledig in je eigen tempo doen: je houdt ook na afloop van de cursus toegang tot alle meditaties en videos (en deze zijn zelfs te downloaden zodat je ze ook offline overal mee naar toe kunt nemen).

Aanmelden

Voel je je aangetrokken tot deze cursus? Meld je dan hieronder aan! Ik heb je er graag bij :-)

De prijs van de gehele cursus is 95 euro.

Klik hieronder om je aan te melden. Je kunt direct beginnen met het eerste deel van de cursus!

Veelgestelde vragen

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja dat kan. Je houdt ook na afloop van de cursus toegang tot alle meditaties en video’s dus je kunt echt helemaal je eigen tempo volgen. Wel krijg je iedere week automatisch toegang tot de nieuwe module.

Is deze cursus voor beginners of gevorderden?

Beide! Het verschil tussen beginners en gevorderden zit wat mij betreft niet zozeer in het soort oefeningen die je doet. Zeker bij meditatie doen ‘gevorderden’ dezelfde oefeningen/meditaties als ‘beginners’ alleen hebben zij vaak een diepere ervaring. Gevorderde mediteerders kunnen vaak sneller in hun eigen rust en aanwezigheid zakken maar gebruiken daarvoor dezelfde technieken als beginners.

Deze cursus is voor jou als je begint met mediteren maar ook zeker als je het weer op wilt pakken of je oefening wilt verdiepen door terug te gaan naar de basis.

Wanneer begint de cursus? Kan ik ook later instappen?

Je kunt beginnen zodra je de cursus hebt betaald.

Kan ik via bankoverschrijving betalen?

Dat kan. Neem daarvoor even contact met ons op.

Kan ik de cursus cadeau geven?

Je kunt de cursus cadeau geven aan iemand anders. Neem daarvoor voordat je bestelt even contact met ons op dan zorgen wij dat de cursus bij de juiste persoon terecht komt!

Heb je andere vragen? Laat het ons weten!_MG_8370circle

Voel je je aangetrokken tot deze cursus, dan hoop ik je binnenkort te zien in de eerste module!

Hartelijke groet,

Irene