Ik geloof dat iedereen channelt. Elke inspiratie of ingeving komt van ons hoger zelf. Je kunt channelen door kunst, muziek of dans. Channelen met woorden is maar één van de vele manieren waarop spirit informatie kan doorgeven.

Als we het hebben over directe communicatie: het doorkrijgen van woorden, beelden, gevoelens e.d. dan ben ik ervan overtuigd dat je dit kunt ontwikkelen. Als je er geïnteresseerd in bent dan kun je het leren!

Wel is het zo dat je wellicht wat blokkades moet helen voordat je echt kunt gaan channelen. Dit kunnen beperkende overtuigingen zijn (bijvoorbeeld: ‘ik kan het niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’ ‘ik kan/wil mijn waarheid niet spreken’) of negatieve ervaringen uit je huidige of een vorig leven waarbij je hebt geleerd om je intuïtie niet te gebruiken en/of niet je eigen waarheid te spreken. Al deze blokkades zijn te helen door middel van specifieke meditaties en energiewerk.

Daarnaast is channelen een doorgaand proces: hoe meer je persoonlijk groeit, hoe meer je verbinding met je hoger zelf open gaat en hoe makkelijker het wordt om te channelen.

Iedereen channelt op zijn eigen manier: via beelden, woorden, gevoelens of door ‘weten’ (helderwetendheid). De ene manier is niet beter dan de andere. De truc is om te ontdekken welke manier voor jou het beste werkt.

Om de informatie te kunnen begrijpen en interpreteren die je van je intuitie krijgt, is het belangrijk dat je voorbij het menselijke denken kunt gaan. Van ‘bovenaf’ gezien is er geen oordeel, geen goede of foute keuzes, geen dualiteit. Alles is zoals het is en er is geen enkel oordeel over de keuzes die je maakt. De kracht van het leven op Aarde is immers de volledige vrije keuze, waardoor wij ons eigen leven kunnen creëren en ervaringen kunnen opdoen zoals dat nergens anders kan.

Je intuitie zal je daarom nooit zeggen wat je ‘zou moeten’ doen. Dat zou je vrije keuze blokkeren en als je verbonden bent met de hoogste energieën zal dat dus nooit gebeuren. Je intuitie wil ook niets van je. Je mag contact leggen, maar het hoeft niet. Je mag een advies opvolgen, maar ze zullen je net zo goed steunen als je ervoor kiest een andere kant op te gaan. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden als je channelt om te controleren of je nog steeds met de hoogste energieën verbonden bent. Dit wordt onderscheidingsvermogen genoemd en het is belangrijk om dat in te zetten als je channelt.

Conclusie: als je bereid bent om je blokkades te helen, persoonlijk te groeien, boven het menselijk denken uit te stijgen en je onderscheidingsvermogen te gebruiken staat niets je in de weg om te leren communiceren met spirit / je intuitie.

P.S. Informatie over mijn online cursus Channelen & Intuïtie kun je hier vinden