Open door on the green field. ConceptualIntuïtie kan op vele manieren tot je komen. Ik zie het als een manier waarop jouw ziel of hoger zelf met jou communiceert. De informatie kan komen via beelden, woorden, gevoelens, fysieke ervaringen of een innerlijk weten. Maar ook inspiratie en creativiteit zie ik als een vorm van intuïtie. Helderheid krijgen over hoe jouw intuitie werkt kan je helpen om meer en meer te gaan vertrouwen op je intuitie.

Beelden
Het zien van beelden is het makkelijkst om te vertrouwen. Vaak komen deze beelden ineens in je op en voel je duidelijk dat je dit niet zelf verzonnen hebt. Maar lang niet iedereen ziet intuïtieve beelden en ook bij mensen die wel af en toe beelden zien, gebeurt dat niet iedere keer. Soms komt informatie via andere kanalen binnen.

Voelen
Bijvoorbeeld via gevoel of fysieke sensaties. Een gevoel van samentrekken, spanning of kleiner worden als je aan iets denkt. Dat kan je intuïtie zijn die je vertelt dat die beslissing wellicht niet helemaal goed voor je is. Dit hebben we allemaal wel eens ervaren. En meestal krijg je er later spijt van als je niet naar dat gevoel luistert.

Weten
Ook komt het voor dat je ineens iets innerlijk weet en eigenlijk geen idee hebt waar dat vandaan komt. Je weet bijvoorbeeld in een gesprek met iemand anders ineens wat de essentie van zijn/haar probleem is. Als je een open, prettige verbinding met die persoon hebt kun je dat ‘weten’ met hem of haar delen. Dat is de snelste manier om vertrouwen te krijgen in je eigen innerlijke weten.

Horen
Eén van de lastigste vormen van intuïtie is als het via ‘horen’ binnenkomt. Je hoort dan de informatie alsof iemand tegen je praat. Dit kan klinken als de stem van iemand anders of als je eigen innerlijke stem.

woman in the fieldVooral in meditaties of als je op een andere manier in stilte bent (bijvoorbeeld in de natuur)waarin je gedachten hun vrije gang kunnen gaan, kan daar ineens een gedachte tussen komen die voelt alsof die ‘niet van jou’ is. Een inzicht, een nieuw idee, of een zin of woord dat je letterlijk hoort in je hoofd, in je eigen stem of die van iemand anders. Het lastige is om deze ‘hogere stem’ te gaan onderscheiden van de gedachten die je hebt als je in je eigen kleine menselijke zelf zit. Dit vraagt oefening!

Een paar dingen die je hierbij kunnen helpen:

1) Informatie van je intuïtie VOELT goed. Je voelt er als het ware een rust onder. Een gevoel dat alles oke is. Een gevoel van vertrouwen.

2) Informatie van je intuïtie is altijd zonder oordeel en zal je nooit een bepaalde kant op dwingen. Je kunt voelen/horen/weten wat de beste route voor je is op dit moment maar als jij een andere weg kiest, dan is dat ook helemaal goed en wordt je daar ook in ondersteund.

3) Als je bewust wilt verbinden met je intuïtie, doe dat dan op een moment dat je je gebalanceerd en uitgerust voelt. Als je lekker in je vel zit is het makkelijker om te verbinden met de hogere energieën en je intuïtie. Aan de andere kant: als je midden in je onzekerheden, angsten en zorgen zit is het heel moeilijk om de hogere informatie te ontvangen.

4) Probeer je eigen gehechtheid aan de uitkomst los te laten. Als je iets heel graag wilt of heel erg persoonlijk betrokken bent bij een situatie is het heel moeilijk om je helemaal open te stellen voor dat wat je intuïtie te vertellen heeft. Een open houding zonder gehechtheid aan de uitkomst helpt enorm om daadwerkelijk de stem van je intuïtie te horen.

5) Beoordeel de informatie die je krijgt op zijn waarde. Als het een zinvol idee of inzicht is, maakt het eigenlijk niet zoveel uit waar het vandaan komt. Soms willen we zo graag verbinden met onze intuïtie dat we te hard proberen. Het beoordelen van de informatie op z’n waarde in plaats van op waar het vandaan komt kan helpen om dat los te laten.

Als je gaat letten op de verschillende manieren waarop jouw intuïtie werkt, dan zal het steeds makkelijker worden om te herkennen wanneer je intuïtief iets doorkrijgt. Je zult merken dat je intuïtie een specifieke energie of gevoel met zich meedraagt.

Door regelmatig bewust af te stemmen op je intuïtie wordt het steeds makkelijker om er op te gaan vertrouwen. En dan kan het echt een onderdeel van je dagelijks leven worden.

Wil je graag je intuitie verder openen en er meer op gaan vertrouwen, dan is mijn online cursus Open Je Intuitie wellicht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie

 

Blog button facebook

blog bio NL 2

[hr]