Ik kreeg onlangs een aantal keer de vraag: “waar zit mijn centrum?” en “wat bedoel je eigenlijk met ‘gecentreerd zijn’?”.

In onderstaande video vind je mijn antwoord (met tekst-samenvatting onder de video):

Klik hier voor meer informatie over de online cursus Thuiskomen in Jezelf

Waar zit je centrum?

Hier zijn verschillende visies over. Sommigen zeggen: je centrum zit in je onderbuik, net onder je navel, in een punt wat je hara of je chi-punt wordt genoemd. Dat is waar jouw essentie zich bevindt en waar je op diep niveau kunt verbinden met jezelf en het centrum van jouw energie. Het wordt je krachtcentrum genoemd.

Voor anderen voelt het alsof hun centrum in hun hart zit, of in hun zonnevlecht (rond het maaggebied). Als zij met hun essentie, met zichzelf willen verbinden gaan ze daar naar toe.

En dan heb je ook nog je ‘core energy’ of je ‘kern-energie’ waar we mee werken in de EMF Balancing Technique: een buis van energie die van boven naar beneden door je lichaam stroomt (zie afbeelding, afkomstig van www.emfbalancingtechnique.com).lattice 4

Wie heeft er gelijk?

Dat hangt ervan af :-)

Als ik je in een meditatie vraag om te verbinden met je centrum dan gaat het mij erom dat je een plek kiest waar je kunt verbinden met jezelf, waar voor jouw gevoel jouw essentie zit. Waar je verbinding kunt maken met wie je werkelijk bent. En dat kan elke keer weer anders zijn.

Je kunt dus kiezen wat voor jou op dat moment voelt als jouw centrum en daar mee verbinden. Elk punt zal je een andere ervaring geven, dat wat je op dat moment nodig hebt. Je kunt hier dus heel flexibel in zijn!

Wat betekent het om gecentreerd te zijn?

Gecentreerd zijn heeft voor mij twee kanten:

1) Gecentreerd zijn betekent dat je verbonden bent met je lichaam, met jezelf en met wie jij bent. Aanwezig zijn in je lichaam en als het ware je hele lichaam bewonen.

2) Als je gecentreerd bent dan houd je jouw energie bij elkaar. In plaats van dat je overal en nergens bent met je energie en met je aandacht & focus overal bent behalve bij jezelf.

Als je gecentreerd bent dan ben je gericht op jezelf, hou je je energie bij elkaar in jouw energieveld en sta je heel stevig, sterk en krachtig in je eigen energie.

Als er dan iets gebeurt van buitenaf kun je daar veel beter mee omgaan.

Gevoeligheid en gecentreerd zijn

Veel mensen die gevoelig zijn hebben hun energie overal en nergens en hun aandacht vooral bij anderen en niet bij zichzelf. Ze zijn continu gefocust op wat er buiten hen gebeurt. En dat wordt op den duur heel vermoeiend!

Gecentreerd zijn betekent dat je jouw energie bij jezelf houdt, je focust op je eigen energie en op je eigen lichaam. Dat je vanuit jezelf de wereld tegemoet treedt.

Wil je hier meer over leren?

Wil je leren hoe je meer gecentreerd raak en steviger in je zelf komt te staan zodat je beter kunt omgaan met dat wat je voelt, dan raad ik je van harte de online cursus Thuiskomen in Jezelf – Omgaan met Hooggevoeligheid aan.

Daarin zitten alle tools die ik heb gebruikt om van totaal uit balans met mijn sensitiviteit te gaan naar in balans (en sterk & krachtig) in mijn sensitiviteit.

De kern van alles is dat je leert om je eigen energie bij elkaar (gecentreerd!) te houden en los gaat laten wat niet van jou is. Met de juiste oefeningen én de discipline om die oefeningen regelmatig te doen, kun je daar grote stappen in zetten zodat je krachtig in je sensitiviteit kunt zijn.

Letterlijk van kwetsbaarheid naar kracht. En dat is een heerlijk gevoel :-)

Meer informatie over de online cursus kun je vinden op https://irenelangeveld.nl/hsp-thuiskomen-in-jezelf/

Heb je vragen, neem dan even contact met mij op!

Hartelijke groet,

Irene

Gratis mini cursus In Balans Met Hooggevoeligheid

 

In deze gratis mini cursus/video serie leer je:_MG_8370circle

  • de 3 meest voorkomende valkuilen van hooggevoeligheid
  • de talenten en de zin van hooggevoeligheid
  • praktische tips om anders om te gaan met de uitdagingen...

... zodat je je gevoeligheid steeds meer als kracht en talent ipv als een uitdaging kunt ervaren

Deze mini cursus bestaat uit 3 korte video's met uitleg en praktische tips over hooggevoeligheid.

En hij is helemaal gratis :-)

Laat hieronder je naam & emailadres achter en ontvang direct de eerste video in je inbox: