Mijn achtergrond

Mijn achtergrond: de combinatie van hoofd en hart

Als afgestudeerd orthopedagoog aan de universiteit Leiden (Education & Child Studies) en met talloze opleidingen in spiritualiteit en energiewerk ben ik inmiddels goed geoefend in het balanceren en laten samenwerken van hoofd & hart, denken & intuitie.

Mijn werk is een combinatie van intuitie, afstemmen en de kennis die ik heb opgedaan, o.a.:

  • Master Education & Child Studies aan de Universiteit Leiden (afgestudeerd als orthopedagoog met specialisatie leerproblemen)
  • 13 jaar dagelijkse meditatiebeoefening
  • 9 jaar ervaring in de reguliere en antroposofische kinderopvang
  • 3 jaar Light Master Training van Steve Rother
  • Spirituele Psychologie, Spirituele Communicatie, Pijnappelklier Activatie en andere trainingen van Steve Rother
  • Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) Training
  • Soul Body Fusion training van Jonette Crowley
  • EMF Balancing Technique en iPhoenix training van Peggy Phoenix Dubro
  • Workshops van o.a. Lee Harris, Geoff Hoppe (Crimson Circle), Jim Self (Mastering Alchemy)
  • 3-jarige Inner Core Training + Teacher Training in het Clarity Proces van Jeru Kabbal (2020-2023).

In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk, naast mijn werk in de kinderopvang.

Sinds begin 2015 ben ik fulltime ondernemer en richt ik me helemaal op dat wat je op deze site vindt.

Ik schrijf artikelen voor websites in binnen- en buitenland en ben vast auteur geweest bij Nieuwetijdskind Magazine en Vrouw & Passie. Daarnaast werk ik regelmatig samen met Luz van der Schoot van Commit Happiness en het Gelukkig van Binnenuit en Innerlijk Licht Festival.

In 2017 is in de Happinez een artikel verschenen over mij en een aantal van mijn zzp-collega’s, getiteld: ‘Girl Goeroes – de nieuwe spirituele rolmodellen’.

Mensen vragen me vaak hoe ik, zo jong al, op dit pad terecht ben gekomen. Daarom kun je hieronder mijn verhaal lezen en hoe het zo gekomen is:

Mijn verhaal: _MG_9018cropedit

Mijn spirituele verhaal begint aan het eind van mijn studietijd. In het laatste jaar van mijn studie pedagogische wetenschappen ging er iets ‘mis’ met mijn lichaam: ik was oververmoeid en kon 8 maanden even helemaal niets. Perfectionisme en iedereen tevreden willen houden in combinatie met een studie en twee bijbanen was me teveel geworden.

In de periode dat ik thuis was en niets anders kon dan op de bank liggen, begon ik te lezen. “De kracht van het nu”, “De gesprekken met God”, “Je kunt je leven helen”, dat soort boeken.

Ik kwam erachter dat er meer was dan ik altijd had vermoed. Dat het leven iets anders in elkaar zat dan ik gedacht had. Het was alsof deze boeken iets in mij wakker maakten wat er altijd al was, maar waar ik me nog niet bewust van was.

Toen ik langzaamaan weer opknapte leerde ik om te gaan met mijn hoogsensitiviteit, die in de periode van thuis-zijn heel intens was geworden. Ik kon geen supermarkt in zonder gek te worden van alle prikkels en emoties van anderen. Ik leerde goed voor mezelf te zorgen en ik maakte uiteindelijk ook mijn studie af.

In 2009 bezocht ik mijn eerste spirituele cursus, een seminar van Steve & Barbara Rother. Daar kreeg ik van alle kanten te horen dat ik talenten had om anderen te helpen door middel van mijn intuïtie. Op dat moment was ik daar nog absoluut niet aan toe, maar ik vond het wel een mooie gedachte.

Ik verdiepte me meer en meer in bewustwording en ik merkte dat als informatie met mijn hart resoneerde, ik het maar één keer hoefde te horen. Het was alsof er dan kennis werd ‘geactiveerd’ en ik het me heel snel eigen kon maken.

Het werd mijn doel om zoveel mogelijk van mijn opgedane kennis daadwerkelijk toe te passen in mijn leven. Ik wilde helemaal mezelf kunnen zijn, mezelf open kunnen uitdrukken en mijn intuïtie verder ontwikkelen. Ik wilde mijn leven zo leuk mogelijk maken.

In 2010 startte ik mijn eigen praktijk om dat wat ik zelf leerde, door te kunnen geven aan anderen. Ik werkte daarnaast nog in de kinderopvang dus ik kon rustig beginnen en mijn eigen werk vormgeven zonder dat daar (financiële) druk op lag.

Fast Forward naar nu DSC_0079

In 2015 ben ik gestopt met mijn werk in de kinderopvang om mij helemaal te kunnen richten op mijn eigen werk.

Inmiddels heb ik gelukkig een geweldig team om me heen die me veel praktische zaken uit handen nemen zodat ik jullie zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

Er zijn op dit moment vier online cursussen beschikbaar:

Al mijn cursussen staan volledig op zichzelf en kunnen zowel apart als in combinatie (na elkaar) gevolgd worden. Iedere cursus heeft een eigen ‘specialiteit’ en vormt een afgerond geheel. Tegelijkertijd hebben ze allemaal een zelfde stijl waardoor ze heel mooi in elkaar haken en elkaar aanvullen.

Daarnaast geef ik af en toe workshops over deze onderwerpen. Ik geniet van groepsenergie en van wat er ontstaat als je met een groep samenkomt.

Ook geef ik individuele begeleiding waarin ik heel persoonlijk en diepgaand met je kan werken.

Het geeft me veel voldoening dat ik van mijn grootste uitdaging (mijn enorme sensitiviteit) mijn grootste kracht heb kunnen maken. Deze sensitiviteit stelt me nu in staat om anderen te helpen en dat is een heerlijk gevoel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werk, kijk dan rustig verder rond op deze website of schrijf je hieronder in voor mijn gratis video & meditatieserie Leven Vanuit Je Hart of de mini serie In Balans met hooggevoeligheid. Dit geeft een mooi voorproefje van hoe ik werk.